Hlavní obsah
Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Rybí polévka se dá připravit na mnoho způsobů, ale už jste zkusili tu rajčatovou s filé?

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g oleje
  • 80 g hladké mouky
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 300 g rybího filé
  • 2 lžíce octa 8%
  • 20 g cukru
  • 2 lžíce křenu
  • 2 l vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte cibuli a nasekaný česnek. Až budou do zlatova, zaprašte je moukou a mírně opražte jako světlou jíšku.

02.

Pak přidejte rajčatový protlak, tymián a bobkový list, promíchejte, zalijte vodou a chvíli povařte. Očištěnou rybu bez kostí uvařte zvlášť v malém množství vody, přidejte polévku, přidejte trochu octa a ještě asi 10 min povařte.

03.

Na závěr hotovou polévku ochuťte trochou citronové šťávy, případně doslaďte. Hotovou polévku stáhněte z plamene a nakonec zašlehejte bílý jogurt. Při servírování můžete přidat lžičku strouhaného křenu.

Související témata:

Načítám