Hlavní obsah
Foto: Saulich Elena, Shutterstock.com

Foto: Saulich Elena, Shutterstock.com

Sytá hrachovka se dřív vařila i na převážně ke štědrovečerní večeři. Svoje uplatnění však nalézá i během roku. Se slaninou nebo párkem je velmi chutná!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks brambor
  • 1 kostička bujonu
  • 100 g hrachu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 plátky slaniny
  • 1/2 kelímku smetany
Článek

Postup

01.

Na kostičky pokrájené brambory uvařte ve vývaru (kostka bujonu) spolu s předvařeným hrachem. Až vše změkne, polévku rozmixujte nebo prolisujte, ochuťte česnekem, pepřem a majoránkou.

02.

Vmíchejte opečenou slaninu, přilijte smetanu a podávejte s krajíčkem chleba nebo si můžete připravit křupavé krutony.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 940,85 kJ
Bílkoviny20,37 g
Tuky16,43 g
Sacharidy57,04 g
Sůl0,87 g
SAFA8,21 g
Vláknina8,98 g
Cukry7,78 g

Načítám