Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Geniálně jednoduché - jednoduše geniální! Tento recept se stal virálním rozhodně právem. Budete potřebovat jen pár surovin a chvilku času. Česnekový chleba se tradičně peče jako bageta nebo z těsta na pizzu. My si dnes ukážeme, jak tuto skvělou přílohu připravit jednoduše ze dvou pšeničných tortill.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 placku
  • 2 ks pšeničných tortill
  • 1 lžíce bylinkového másla
  • 1/2 stroužku česneku
  • 100 g strouhané mozzarelly
Článek

Bylinkové máslo si můžete jednoduše vyrobit z povoleného másla a nasekaných čerstvých bylinek, ale pro tento recept vám poslouží stejně dobře i koupené. Pokud bude obsahovat česnek, už nemusíte přidávat čerstvý.

Postup

01.

Troubu dejte předehřát na 190 °C. Do bylinkového másla zamíchejte nadrcený česnek.

02.

Obě tortilly natřete po celé ploše tenkou vrstvou ochuceného másla, na každou spotřebujete asi lžičku.

03.

Na vrstvu másla nandejte nastrouhanou mozzarellu. Placky pak dejte na sebe, aby sýr byl nahoře.

04.

Takto připravenou placku dejte zapéct do předehřáté trouby, aby sýr zezlátl. Pak ji nakrájejte a servírujte třeba jako přílohu k masu či zelenině.

Energetická hodnota celkem pro 1 placku
Energie3 067,53 kJ
Bílkoviny30,36 g
Tuky33,27 g
Sacharidy75,26 g
Sůl2 g
SAFA17,46 g
Vláknina5,47 g
Cukry4,95 g
Související témata:

Načítám