Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přinášíme vám jednoduchý a přitom na první pohled lahodný recept na pečenou plněnou bramboru. Je úžasný!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky goudy
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g termizovaného sýra
  • 2 ks brambor
Článek

Postup

01.

Uvařte velké brambory ve slupce a vydlabejte z nich vnitřek. Ten rozmačkaný smíchejte s lučinou, na kostičky nakrájenou slaninou, směs opepřete a osolte a přimíchejte nasekané bylinky dle chuti.

02.

Směsí naplňte vydlabaný vnitřek brambory a dejte na 20 minut zapéct. Pár minut před koncem posypte strouhanou nebo plátkovou goudou. Ideální přílohou je zeleninový salátek!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 773,9 kJ
Bílkoviny15,63 g
Tuky27,79 g
Sacharidy26,85 g
Sůl2,37 g
SAFA12,68 g
Vláknina2,4 g
Cukry2,75 g
Související témata:

Načítám