Hlavní obsah

Recepty s pečivem: Vajíčková pomazánka s avokádem

Foto: Greta Blumajerová

Zkuste naši vajíčkovou pomazánku i vy!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Chleba s pomazánkou je klasika, která dokáže zpříjemnit nejedno unavené odpoledne. Rádi si na pečivo mažete pomazánky z obchodů? A četli jste si někdy podrobně etikety? Že ne? Možná byste se divili, kolik „éček" obsahují! Ukážeme vám, že dobrá a originální pomazánka jde doma připravit i bez nich – v dalším díle úterního seriálu Recepty s pečivem!

Článek

„Modifikované škroby, kyselina citronová, sladidlo sacharin E954, antioxidant E224, přírodní barvivo E160a, konzervanty E202 či E211." Tak vypadá prostý výběr ze surovin, které byly použity na přípravu 150 g bagetové pomazánky s vajíčkem. Také si nemyslíte, že je nutné do sebe spolu se soustem pečiva cpát hromadu E-zkrášlovadel? Máme recept na vynikající vajíčkovou pomazánku, na které vám dokážeme, že to jde i bez nich. A chutněji!

Na 4 svačinové porce potřebujete: 4 bagetky nebo toastový chléb, 1 avokádo, 3 vejce, 70 g másla, 2 lžíce majonézy, špetku soli a pepře, půl červené papriky, 50 g šunky.

Nejprve je třeba vejce uvařit natvrdo. Pokud jsou čerstvě vyndaná z lednice, vyplatí se je vložit do studené vody, pak až ohřívat a vařit 8 minut. Pokud mají pokojovou teplotu, bez obav je vložte do vroucí vody a nechte je v ní 10 minut. Do vody se vyplatí přidat ocet – vejce neprasknou.

Avokádo oloupejte (super návod od mladého kuchaře Martina Škody najdete v článku zde) a nakrájejte ho na malé kostičky. Vejce nastrouhejte na hrubším struhadle. Do základu přidejte máslo, majonézu a špetku soli a pepře. Promíchejte, a poté dodejte červenou papriku nakrájenou na malé kousky a kostičky šunky. Zakapejte šťávou z půlky citronu, zamíchejte, a můžete natírat na bagetky nebo toastový chléb.

Pokud do pomazánky nechcete dávat kupovanou majonézu, připravte si ji doma podle snadného návodu zde!

A jaké pomazánky máte nejraději vy? Podělte se o své nápady v diskusi pod článkem nebo v rubrice Vaše recepty. Ostatně pomazánek je tam už teď spousta!

Reklama

Související témata:

Načítám