Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Podzim a pečené brambory patří neodmyslitelně k sobě. Pokud nemáte v plánu jít si je opékat na louku jako kdysi, upečte je aspoň doma v troubě. Můžete si udělat pečený salát z brambor.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky hrubé soli
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1/2 ks cukety
  • 1/2 ks dýně
  • 1 ks paprik
  • 350 g brambor
Článek

Postup

01.

Brambory omyjte a rozložte po zapékací misce. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, půlměsíčky cukety, pokrájenou papriku a celá rajčata.

02.

Pokapejte je olejem, posypte solí, vše promíchejte a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia asi na 45 minut.

03.

Zeleninu pak nechte vychladnout, ideálně ji vložte poté i do lednice. Salát by se měl jíst studený.

Související témata:

Načítám