Hlavní obsah
Foto: vanillaechoes, Shutterstock.com

Foto: vanillaechoes, Shutterstock.com

Salsa verde neboli dokonalý obleček pro rybu. V létě se jí celá potírá, než jde na gril. Ochutnáte?

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 salsu
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 2 ks ančoviček
  • 10 kuliček kaparů
  • 2 ks pečiva
    1
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Bílé pečivo natrhejte na kousky (ideálně toastový chléb) a namočte ho do vinného octa.

02.

Do větší misky s vyšším okrajem dejte petržel a česnek, přidejte cukr, kapary, které zbavte stopky a ančovičky. Nakonec dejte do mísy zvlhčený bílý chléb, zbytek vinného octa, sůl, pepř a olivový olej.

03.

Vezměte do rukou ruční tyčový mixér a všechny přísady v míse řádně rozmixujte. Pak už jen stačí koupit ryby a můžete začít grilovat.

Související témata:

Načítám