Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia, listové těsto vyválejte na plát silný asi 3 mm a rozkrájejte na 4 kusy.
02.
Ty urovnejte do malých dortíkových formiček, pokud nemají nepřilnavý povrch, je dobré je nejdřív ještě vymazat kouskem másla.
03.
Krém (koupíte ho hotový v obchodech) rozmíchejte v misce a vložte asi na 30 vteřin do mikrovlnky, aby povolil a lépe se roztíral. Na dno každého koláčku naneste lžíci měkkého krému a rozetřete ho po celé ploše.
04.
Hrušky omyjte, oškrábejte, překrojte napůl a zbavte jádřinců. Pak je nožem od špičky k „bubákovi“ trochu naležato nakrojte v rozestupech asi 5 mm, aby hruška šla rozevřít do vějíře, jako to vidíte na fotce.
05.
Takto připravené poloviny hrušek položte na koláčky, potřete je rozšlehaným vejcem a dejte péct na asi 20 minut do trouby, dokud hrušky nezměknou a těsto nezezlátne.
06.
Hotové koláčky podávejte ještě horké se lžící vychlazené zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.