Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Podzimní ovoce dozrává a my se jako vždy těšíme na sladké voňavé moučníky. Napečte si ze šťavnatých sladkých hrušek. Máme pro vás recept na delikátní křehké koláčky!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Tartaletky
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce lískooříškové pomazánky
  • 2 ks hrušek
  • 300 g listového těsta
Na podsypávání
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia, listové těsto vyválejte na plát silný asi 3 mm a rozkrájejte na 4 kusy.

02.

Ty urovnejte do malých dortíkových formiček, pokud nemají nepřilnavý povrch, je dobré je nejdřív ještě vymazat kouskem másla.

03.

Krém (koupíte ho hotový v obchodech) rozmíchejte v misce a vložte asi na 30 vteřin do mikrovlnky, aby povolil a lépe se roztíral. Na dno každého koláčku naneste lžíci měkkého krému a rozetřete ho po celé ploše.

04.

Hrušky omyjte, oškrábejte, překrojte napůl a zbavte jádřinců. Pak je nožem od špičky k „bubákovi“ trochu naležato nakrojte v rozestupech asi 5 mm, aby hruška šla rozevřít do vějíře, jako to vidíte na fotce.

05.

Takto připravené poloviny hrušek položte na koláčky, potřete je rozšlehaným vejcem a dejte péct na asi 20 minut do trouby, dokud hrušky nezměknou a těsto nezezlátne.

06.

Hotové koláčky podávejte ještě horké se lžící vychlazené zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 485,34 kJ
Bílkoviny10,02 g
Tuky33,33 g
Sacharidy62,52 g
Sůl1,03 g
SAFA17,06 g
Vláknina4,98 g
Cukry36,26 g
Související témata:

Načítám