Hlavní obsah
Foto: Jaromir Klein, Shutterstock.com

Foto: Jaromir Klein, Shutterstock.com

Rebarbora pořád ještě není v českých kuchyních vyloženou stálicí. Ale je to škoda! S dobrými recepty se z ní dají vykouzlit výtečné moučníky. Vyzkoušejte například voňavé muffiny se zázvorem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 350 g hladké mouky
  • 50 g hrubé mouky
  • 320 g třtinového cukru
  • 1 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 400 g rebarbory
  • 200 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 250 ml mléka
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte hladkou mouku, 220 g cukru, sůl a prášek do pečiva. Citronovou šťávu rozmíchejte v mléce, zázvor nastrouhejte najemno a pomerančovou kůru také.

02.

Rebarboru očistěte a nakrájejte na kousky široké půl centimetru. 100 g másla rozpusťte. Teď už si jen připravte košíčky na muffiny a můžete kompletovat!

03.

Do sypké směsi s moukou přidejte citronové mléko, půl dávky strouhaného zázvoru, pomerančovou kůru, vejce a rebarboru. Umíchejte soudržné těsto, kterým naplňte košíčky na muffiny až po okraj.

04.

Už zbývá jen drobenka! Jak na ni? Mezi prsty promněte zbytky strouhaného zázvoru, másla, cukru a hrubou mouku. Muffiny posypte a dejte péct do trouby při 180 stupních na 30–35 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 muffin
Energie1 566,95 kJ
Bílkoviny5,49 g
Tuky14,71 g
Sacharidy54,17 g
Sůl0,13 g
SAFA7,23 g
Vláknina2,34 g
Cukry29,23 g
Související témata:

Načítám