Hlavní obsah
Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Štrúdl z domácího těsta je prostě neodolatelný, i když mírně náročnější na práci. Zkusíte tenhle recept?

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce octa 8%
  • 15 dkg másla
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 4 ks jablek
  • 2 lžíce rozinek
  • 3 lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Zlehka posolte hladkou mouku, na válu do ní udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte lžíci octa a konzistenci dolaďte 15 dkg povoleného másla a vlažnou vodou. Vypracované těsto na chvíli přikryjte utěrkou, na které potom těsto vytáhněte a vyválejte.

02.

Zlehka posypejte strouhankou a zhusta nastrouhanými jablky. Na ně nasypejte rozinky, vlašské ořechy, mletou skořici, moučkový cukr a opět strouhanku. Zarolujte, vložte na pečicí papír na plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a na několika místech propíchněte vidličkou. V předehřáté troubě pečte asi 40 minut, vyjměte a pocukrujte.

Energetická hodnota celkem pro 1 štrúdl
Energie12 899,65 kJ
Bílkoviny49,07 g
Tuky147,33 g
Sacharidy378,71 g
Sůl1,67 g
SAFA66,04 g
Vláknina27,55 g
Cukry139,01 g
Související témata:

Načítám