Článek
Postup
01.
V troše ohřátého mléka nechte vzejít kvásek se lžičkou cukru a rozdrobeného droždí.
02.
Smíchejte s moukou, kousky hery, cukrem, vejcem a zbytkem mléka.
03.
Přisolte, vypracujte hladké těsto a nechte hodinu vykynout.
Foto: Mona Martinů
Obáváte se přípravy těsta na koláče a buchty? Nemusíte. Cvičení sice dělá mistra, ale základ je pořád stejný!
V troše ohřátého mléka nechte vzejít kvásek se lžičkou cukru a rozdrobeného droždí.
Smíchejte s moukou, kousky hery, cukrem, vejcem a zbytkem mléka.
Přisolte, vypracujte hladké těsto a nechte hodinu vykynout.
Energetická hodnota celkem pro 1 dávku | |
---|---|
Energie | 21 824,83 kJ |
Bílkoviny | 137,76 g |
Tuky | 130,67 g |
Sacharidy | 851,01 g |
Sůl | 2,08 g |
SAFA | 59,61 g |
Vláknina | 32,52 g |
Cukry | 137,93 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama