Hlavní obsah
Foto: sarsmis, Shutterstock.com

Foto: sarsmis, Shutterstock.com

K vánočním tradicím odmyslitelně patří i různá jídla na štědrovečerním stole. Provoňte dům skořicí a podpořte pohodovou atmosféru s vánočním štrúdlem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 6 ks jablek
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 hrsti rozinek namočených v rumu
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 1 ks lineckého těsta
    1
    3
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těsto vyválejte na tenký plát a kousek si nechte bokem na mřížku. Doprostřed podélně naneste nastrouhaná jablka, skořici, ořechy, javorový sirup a v rumu máčené rozinky.

02.

Plát z boků a na koncích přehněte přes okraje, aby jablka nevytekla. Z kousku těsta vyválejte dlouhý copánek a vytvořte z něj mřížku. Štrúdl pak pečte asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

Související témata:

Načítám