Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Pravdou je, že venku chutná jídlo nejlépe, tak neváhejte a vyrazte s přáteli za sluncem a na piknik. Do košíku připravte ty nejlepší dobroty, skvělé jsou tyhle slané tyčky!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení listového těsta
    1
  • 3 lžíce bazalkového pesta
    7
    8
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 1 ks mozzarelly
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto rozložte a po celé ploše potřete pestem. Mozzarrellu a sušená rajčata nakrájejte nadrobno a nasypte rovněž na těsto. Pak ho krájejte ostrým nožem na 3 cm široké pásy.

02.

Každý pruh zatočte do spirály a poskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Tyčky pečte 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Načítám