Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hledáte snídaňovou inspiraci? Zkuste toasty s volským okem, špenátem a sýrem feta!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky světlého toastového chleba
  • 4 ks vejce
  • 200 g sýru feta
  • 200 g listového špenátu
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si toasty nasucho opečte na pánvi z obou stran a odložte bokem. Na rozehřátém oleji osmahněte najemno pokrájenou cibuli dozlatova, poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a už jen chvilku orestujte, aby česnek nezhořkl.

02.

Přidejte propláchnutý a nahrubo pokrájený špenát, osolte, opepřete a za stálého míchání nechte špenát zavadnout. Sejměte pánev z plotny, do špenátu přidejte nadrolený feta sýr a směs přikryjte pokličkou.

03.

Na velké pánvičce si na oleji osmahněte čtyři volská oka. Opékejte tak dlouho, dokud bílek neztuhne, ale žloutek zůstane ještě vláčný. Pokud chcete, aby ztuhl i žloutek, pánev přiklopte.

04.

Nyní naneste špenátovou směs s feta sýrem na každý toast a navrch pak umístěte vajíčko. Můžete servírovat.

Tip

Místo feta sýru můžete použít jeho napodobeninu, balkánský sýr s typicky slanou chutí. Dejte si však pozor při solení špenátové směsi, ať to nepřeženete.

Související témata:

Načítám