Hlavní obsah
Foto: Polina Yanchuk, Shutterstock.com

Foto: Polina Yanchuk, Shutterstock.com

Hamburger? Kalorická bomba? Nemusí to tak být! Poradíme vám, jak ho připravit, aby hravě pasoval do zdravého a vyváženého jídelníčku.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 ks kyselých okurek
  • 250 g čerstvé zeleniny
  • 60 g celozrnné bulky
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce kečupu
  • 60 g cibule
  • 20 g plátkového sýra
  • 120 g hovězího masa
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Maso namelte a smíchejte s částí nasekané cibule.

02.

Přidejte sůl, pepř, nasekané lístky tymiánu, prolisovaný česnek a promíchejte. Vytvořte placičku, kterou dejte péct dozlatova, ke konci pečení položte na maso plátek sýru. Celkem to trvá asi 20 minut.

03.

Bulku podélně rozřízněte, dejte ji do trouby také na chvilku prohřát, a poté ji na vnitřních plochách pomažte trochou jogurtu.

04.

Do bulky dejte maso, kečup, hořčici, sterilovanou okurku, salátové listy, zbytek cibule, přiklopte a podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.

Související témata:

Načítám