Hlavní obsah
Foto: Polina Yanchuk, Shutterstock.com

Foto: Polina Yanchuk, Shutterstock.com

Hamburger? Kalorická bomba? Nemusí to tak být! Poradíme vám, jak ho připravit, aby hravě pasoval do zdravého a vyváženého jídelníčku.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce hořčice
    10
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 250 g čerstvé zeleniny
  • 60 g celozrnné bulky
    1
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 1 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 lžíce kečupu
  • 60 g cibule
  • 20 g plátkového sýra
    7
  • 120 g hovězího masa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Maso namelte a smíchejte s částí nasekané cibule.

02.

Přidejte sůl, pepř, nasekané lístky tymiánu, prolisovaný česnek a promíchejte. Vytvořte placičku, kterou dejte péct dozlatova, ke konci pečení položte na maso plátek sýru. Celkem to trvá asi 20 minut.

03.

Bulku podélně rozřízněte, dejte ji do trouby také na chvilku prohřát, a poté ji na vnitřních plochách pomažte trochou jogurtu.

04.

Do bulky dejte maso, kečup, hořčici, sterilovanou okurku, salátové listy, zbytek cibule, přiklopte a podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.

Související témata:

Načítám