Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kilo musí dolů 14

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S novou postavou se musí obměnit i šatník!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

14. díl - Včera byl volný den. Pokud se ještě úplně neorientujete v dietě s názvem Dietbox, pak vězte, že je to naprosto úžasných 24 hodin, kdy můžete sníst úplně všechno. Čokoládu, sušenky nebo uzené.

Článek

Jak je vůbec možné, že výživový poradci a odborníci vůbec připustí, abych mohla porušit dietu? „Kdybyste jedla sedm dní v týdnu jen Dietboxy a měla tedy den co den nastavený příjem na cca 5000 kilojoulů, vaše tělo by si velmi snadno na tento styl stravování zvyklo a mohlo by se stát to, co se při dietě velmi často stává - váha se prostě zasekne," vysvětluje odborná konzultantka z Dietboxu, Monika Švejdová.

Pravidla i sedmý den

Ovšem všechno má svá pravidla, tedy i sedmý den. „Měli jsme tu paní, která si nám stěžovala, že jí ten volný den nějak nesednul a najednou jí je po „normální" stravě špatně. To nám bylo divné, tak jsme se hned ptali, co za celý den snědla," vypráví humornou historku Monika Švejdová. „Paní nám s vážnou tváří řekla, že jedla vlastně normálně, jen si v restauraci dala trojitou porci sushi, protože na to měla hroznou chuť. Nakonec jsme tedy oné naší klientce vysvětlili, že i když má na nějaké jídlo velkou chuť, musí si je dát s mírou," uzavírá.

Foto: archiv autorky

Ach to sladké...Foto: archiv autorky

Žádný špek a tučná jídla

I ve volném dni je vhodné jíst spíše dietnější stravu. Tělo je totiž najednou nastaveno na to, že dostává pouze zdravou, vyváženou stravu. Pokud mu najednou dáte bůček nebo jiné tučné či příliš sladké jídlo, pak je může odmítat. Momentálně si sice pochutnáte, ale po chvíli vám může být velmi špatně. A nenechejte se mýlit - pravidlo sedmého dne se netýká jen Dietboxů. Není to žádný jejich výmysl. Jeden volnější den v týdnu by si měl udělat každý, kdo drží redukční dietu.

Prevence jojo efektu

„Volný den není do diety zařazen jen kvůli tomu, aby si tělo nezvyklo na stále stejný příjem kalorií, ale je zde i z důvodu předcházení jojo efektu," popisuje paní Švejdová. Vaše tělo se prostě přizpůsobí a jakmile se po dietě vrátíte k „normálnímu" jídlu (ovšem i přesto vyváženému), jojo efekt se vám vyhne velkým obloukem.

Reklama

Související témata:

Načítám