Hlavní obsah
3,6
(39)
Foto: Sea Wave, Shutterstock.com

Foto: Sea Wave, Shutterstock.com

Salát z červené řepy a křenu patří k oblíbené klasice. Další rozměr mu dodá nastrouhané jablko. A pokud se snažíte spořit kalorie a zvyšovat příjem bílkovin, oceníte, že je v receptu místo majonézy použit bílý jogurt.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g červené řepy
  • 150 g jablek
  • 1 lžička křenu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Červenou řepu omyjte, vložte do studené vody a uvařte doměkka. Trvá to asi 45 minut až hodinu – měkkost zkoušejte vidličkou. Vařící vodu poté slijte a řepu zalijte proudem studené vody. V ní ji nechte vychladnout – loupání půjde hravě prsty. Čas i práci si samozřejmě ušetříte, když si koupíte řepu již zpracovanou.

02.

Nastrouhejte jablko, oloupanou červenou řepu a kousek křenu. Vše smíchejte, přijdete citronovou šťávu, jogurt a podle chuti také sůl a pepř. 

Máte rádi řepové občerstvení? Vyzkoušejte efektní jednohubky z řepy a balkánského sýra.

Reklama

Související témata:

Načítám