Hlavní obsah

Salát z červené řepy s křenem

Hodnocení:
(22)
Foto: Sea Wave, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Salát z červené řepy a křenu patří k oblíbené klasice. Další rozměr mu dodá nastrouhané jablko. A pokud se snažíte spořit kalorie a zvyšovat příjem bílkovin, oceníte, že je v receptu místo majonézy použit bílý jogurt.

Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g vařené červené řepy
  • 150 g nastrouhaných jablek
  • 1 lžička křenu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Červenou řepu omyjte, vložte do studené vody a uvařte doměkka. Trvá to asi 45 minut až hodinu – měkkost zkoušejte vidličkou. Vařící vodu poté slijte a řepu zalijte proudem studené vody. V ní ji nechte vychladnout – loupání půjde hravě prsty. Čas i práci si samozřejmě ušetříte, když si koupíte řepu již zpracovanou.

Krok 2: Nastrouhejte jablko, oloupanou červenou řepu a kousek křenu. Vše smíchejte, přijdete citronovou šťávu, jogurt a podle chuti také sůl a pepř. 

Máte rádi řepové občerstvení? Vyzkoušejte efektní jednohubky z řepy a balkánského sýra.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama