Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sáhněte v regálech po vaničce s měkkým tvarohem, přidejte do košíku vejce a můžete čarovat. Pozor, tento sladký dezert s tvarohem vás odrovná.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 5 ks vejce
  • 120 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml zakysané smetany
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 4 lžičky čokoládového cappuccina
  • 1 balení želatiny
  • 100 g máslových sušenek
  • 5 lžic marmelády
  • 150 g polohrubé mouky
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Z bílků vytvořte tuhý sníh, který postupně přimíchávejte ke žloutkům střídavě se směsí mouky a kypřicího prášku. Nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a nechte v troubě při 180 stupních Celsia přibližně 30 minut.

02.

Mezitím, co bude korpus chladnout, můžete připravit krém. Smetanu vyšlehejte, přidejte zakysanku, tvaroh a případně trochu cukru (kdo má radši sladší). Přimíchejte ještě po lžičkách cappuccino a podle návodu rozmíchaný želatinový ztužovač.

03.

Korpus potřete marmeládou a poklaďte sušenkami (nebo dortovou oplatkou). Přelijte želatinovým krémem, posypte ještě cappuccinovým práškem a dejte přes noc vychladit do lednice. A máte dokonalé tvarohové řezy!

Další možnost kde lze využít cappuccino při pečení je recept na třešňový dort.

Reklama

Související témata:

Načítám