Hlavní obsah

Řezy s ganache z bílé čokolády

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Hledáte recept na řezy s čokoládou? Vyzkoušejte tento s ganache z bílé čokolády. Odolává se jim těžko!

Ingredience pro:
1 plech
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 380 g bílé čokolády
  • 125 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g hladké mouky
  • 250 g mandlí
  • 250 g mletých lískových oříšků
  • 310 g rozpuštěného másla
  • 250 g cukru krupice
  • 10 vajec
Článek

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy, mandle, mouku, vanilkový cukr i prášek do pečiva. Dobře zamíchejte, až nakonec přilejte zchladlé rozpuštěné máslo.

Krok 2: Těsto nalejte na vyšší plech s pečicím papírem, rozprostřete ho a dejte péct na 25 až 30 minut.

Krok 3: Zatímco bude chladnout, můžete se pověnovat ganache. Stačí přivést smetanu k varu, odstavit ji z plotny, nalámat do ní bílou čokoládu a míchat, dokud se nerozpustí. Můžete při míchání trochu polevit, aby vám v polevě zůstaly právě kousky čokolády. Nechte vše při pokojové teplotě zchladnout a potřete jí upečený korpus. Vychlaďte a může se porcovat!

Bílou čokoládu si můžete vyrobit přímo doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 10. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.