Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte recept na řezy s čokoládou? Vyzkoušejte tento s ganache z bílé čokolády. Odolává se jim těžko!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 380 g bílé čokolády
    6
    7
  • 125 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 50 g hladké mouky
    1
  • 250 g mandlí
    8
  • 250 g lískových oříšků
    8
  • 310 g másla
    7
  • 250 g cukru krupice
  • 10 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy, mandle, mouku, vanilkový cukr i prášek do pečiva. Dobře zamíchejte, až nakonec přilejte zchladlé rozpuštěné máslo.

02.

Těsto nalejte na vyšší plech s pečicím papírem, rozprostřete ho a dejte péct na 25 až 30 minut.

03.

Zatímco bude chladnout, můžete se pověnovat ganache. Stačí přivést smetanu k varu, odstavit ji z plotny, nalámat do ní bílou čokoládu a míchat, dokud se nerozpustí. Můžete při míchání trochu polevit, aby vám v polevě zůstaly právě kousky čokolády. Nechte vše při pokojové teplotě zchladnout a potřete jí upečený korpus. Vychlaďte a může se porcovat!

Bílou čokoládu si můžete vyrobit přímo doma.

Související témata:

Načítám