Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tvaroh smíchaný s máslem je neuvěřitelná lahůdka, zejména pokud pomazánku namažete na velmi čerstvé pečivo. Dělávaly to takhle babičky a my si rozhudu připravíme také tak.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 120 g másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky paprik
  • 1 špetka soli
  • 50 g červených kapií
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo nechte chvíli stát při pokojové teplotě, aby povolilo a šlo rozetřít, trvá to asi půl hodiny. Pak ho vložte do mísy a vařečkou trochu rozmíchejte. Z tvarohu vylijte uvolněnou tekutinu, a teprve potom ho přidejte k máslu. Poprašte kmínem, paprikou, lehce osolte a důkladně smíchejte.

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pažitku nastříhejte nůžkami na drobné kousky (jde to takhle lépe než nožem) a jemně pažitku i cibuli vmíchejte do pomazánky. Pak už rozhudu jen namažte na pečivo (nenechte se se zmást doporučením odjinud, že s tmavým pečivem chutná celá tahle záležitost nejlépe, i s rohlíkem je to fantazie) a přikusujte k tomu kousek šťavnaté kapie.

Když do pomazánky přidáte červenou papriku, dostanete rázem známou budapešťskou pomazánku.

Načítám