Hlavní obsah

Rozvod po 12 dnech a blížící se apokalypsa? I to byl únor!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za deset dní vyrostla v čínském Wu-chanu nemocnice pro pacienty nakažené koronavirem a Pamela Anderson oznámila krach manželství. To trvalo jen o 48 hodin déle než stavba zdravotnického zařízení. Kromě rozvodových papírů se v únoru předávali také Oscaři. Hned čtyři sošky získal jihokorejský film s ironickým názvem Parazit. Co se ještě dělo?

Článek

Českou krajinou se prohnala vichřice Sabine, zdejšími supermarkety zase davy lidí s vidinou blížící se apokalypsy. Snímky prázdných regálů zaplnily sociální sítě, stejně jako informace o nebezpečné nákaze.

Obavám podlehl i návrhář Giorgio Armani (85), který sice plánovanou milánskou přehlídku nezrušil, ale uspořádal ji za zavřenými dveřmi. Novinky renomované značky mohli hosté zhlédnout pouze prostřednictvím online přenosu. Exkluzivní místa v prostorách italského divadla zůstala publiku zapovězena.

Český reprezentant 

To hlasy fanoušků Benny Crista (32) vniveč nepřišly a talentovaného zpěváka se snědou pletí poslaly do letošního kola mezinárodní pěvecké soutěže. O účast na Eurovizi bojoval s dalšími šesti finalisty, avšak umělcova píseň Kemama uchvátila nadšené posluchače z českých soutěžících nejvíce. Zdali se svým afropopem uspěje i během semifinále a finále v Rotterdamu je ovšem zatím hudbou budoucnosti. Ale kdo ví, třeba se na muzikanta usměje štěstí přívětivěji než jeho úspěšného předchůdce Mikolase Josefa (24). Vítěz Eurovize 2020 se světu představí až 16. května a my Benovi držíme palce!

Nadaných zpěváků produkuje Česká i Slovenská republika mnohem víc a jejich řady se letos opět rozrostou. Na televizních obrazovkách odstartovala 16. února další série SuperStar. Vzpomenete si na minulé účastníky hudebních soutěží? 

Foto: Profimedia.cz

Ben Cristovao si změnil pro účely Eurovize jméno na Benny Cristo Foto: Profimedia.cz

Filmová ocenění 

Noblesnější událost se ale přece jen odehrávala až za velkou louží. Udílení Oscarů patří mezi nejsledovanější akce roku a letos tomu nebylo jinak. Velkou změnu zaznamenala kategorie Nejlepší film. Poprvé v historii získal hlavní cenu neanglicky mluvený snímek – Parazit. Jihokorejská komedie režiséra Džun–ho Pona (50) zvítězila v oscarový večer ještě třikrát. Dílo studentky pražské FAMU, krátkometrážní animované drama Dcera, bohužel hodnotící tolik nenadchlo. Přílišné nadšení nevyvolaly ani boty, které na prestižní slavnost Darja Kaščejeva (33) zvolila. Snad si příště vzpomene, že sešmajdaná obuv na červený koberec rozhodně nepatří.

Foto: Profimedia.cz

Boty režisérky Darji Kaščejevy opravdu nebyly chloubou červeného koberceFoto: Profimedia.cz

Německá Miss

Možná, že by s nimi ale zazářila v Miss Německo. Soutěž totiž prošla obrovskou obměnou. Zrušila se promenáda v plavkách (již od loňského roku) a místo bikin či krásných dlouhých šatů se finalistky procházely po mole v běžném oblečení. Korunku si nakonec odnesla maminka tříletého chlapečka Leonie Charlotte von Hasse (35), která se stala nejstarší Miss v dějinách. Místa porotců obsadily historicky poprvé samé ženy a finalistky nehodnotily podle vzhledu, nýbrž podle osobnosti a životního příběhu. Reakce diváků na nový koncept této show však nejsou zrovna pozitivní. „Jednou je to Miss, tak má být snad především krásná,“ notují si v diskusích.

Foto: Profimedia.cz

Miss Německa vyhrála poprvé v historii pětatřicetiletá maminka Foto: Profimedia.cz

Victoria's Secret v problémech

Vlna kritiky se valí i na značku spodního prádla Victoria’s Secret. Bývalý marketingový ředitel Edward Razek (71) neuznával plnoštíhlé, ani transgender modelky a své andílky údajně obtěžoval. Pověst společnosti se řítila z kopce. Kampaně zaměřené na ženy s dokonalými proporcemi začaly zákaznice bojkotovat a proslulé firmě klesat zisky. Posledním ukazatelem toho, že se Victoria’s Secret nachází v pořádném průšvihu bylo zrušení ikonické přehlídky. Kontrolní podíl luxusního brandu nakonec podnik L Brands prodal společnosti Sycamore Partners za 525 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Victoria's Secret byla loni zrušena. První show se konala už v roce 1995Foto: Profimedia.cz

Manželství Pamely Anderson

Pořádně přes kapsu se plácl také miliardář Jon Peters (74), který se oženil s Pamelou Anderson (52). Přestože šťastné manželství vydrželo dvojici pouhých dvanáct dní, stihl bývalé playmate ženich zaplatit dluhy ve výši 200 tisíc dolarů a pořídit nový šatník. Před obřadem s vnadnou kráskou se naivní filmový producent rozešel se svou snoubenkou. Dnes ho zřejmě mrzí, že ji vyměnil za lstivou blondýnku.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda seriálu Pobřežní hlídka (1989–2001) se po dvanácti dnech manželství s Jonem Petersem rozhodla, že vztah nemá smyslFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám