Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: currant, Shutterstock.com

Foto: currant, Shutterstock.com

Rybíz patří k typickému letnímu ovoci. Už máte dost bublanin a klasických receptů? Pochutnejte si na rybízových košíčcích!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 150 g rybízu
  • 1 sáček želatiny
Článek

Postup

01.

Máslo necháte povolit, přidáte pískový cukr, polohrubou mouku, lehce posolíte a vypracujete tužší těsto. Dáte ho do ledničky.

02.

Zatím si uvaříte hustý pudink – vanilkový, banánový... a dáte ho vychladnout. Až do vychladlého pudinku vmícháte šlehačku na vaření.

03.

Formičky na košíčky vymažete tukem a vysypete moukou, vtisknete do nich pokrájené těsto a jen 10 minut pečete v předehřáté troubě. Až trochu vychladnou, opatrně je vyklopíte, aby dokonale zchladly.

04.

Košíčky plníte pudinkem z cukrářského sáčku. Vrcholným kouzlem je to, že každý pudinkový košíček posypete rybízem – jednou nebo tří barev. Povrch ještě můžete upravit předem rozpuštěnou želatinou (návod je na sáčku).

Máte radši lehké nepečené moučníky? Připravte si cheesecake s rybízem.

Reklama

Související témata:

Načítám