Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pomazánka z uzené makrely a našlehané sýrové pěny je lahodná jen tak sama o sobě, se zeleným naloženým pepřem je to bomba!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks uzené makrely
    4
  • 50 g másla
    7
  • 1 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 špetky soli
  • 100 g smetanového sýra
    7
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte se sýrem a hořčicí. Z makrely odstraňte kůži, vykostěte ji, maso propasírujte přes vidličku a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a nasekaným pepřem vmíchejte k sýrové směsi. Osolte, přidejte nasekanou pažitku, dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.

Načítám