Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pomazánka z uzené makrely a našlehané sýrové pěny je lahodná jen tak sama o sobě, se zeleným naloženým pepřem je to bomba!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks uzené makrely
  • 50 g másla
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 špetky soli
  • 100 g smetanového sýra
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte se sýrem a hořčicí. Z makrely odstraňte kůži, vykostěte ji, maso propasírujte přes vidličku a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a nasekaným pepřem vmíchejte k sýrové směsi. Osolte, přidejte nasekanou pažitku, dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.

Reklama

Načítám