Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na masový salát rozkrájejte nejlépe středně propečený pořádně vysoký steak z vyzrálého hovězího. Jestli to  bude roštěnec nebo flank steak je už na vás.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks hovězího steaku
  • 1/2 ks brokolice
  • 1 lžička soli
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1/4 lžičky kari koření
  • 4 lžíce nakládané červené řepy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

V mističce smíchejte olej a drcený pepř a prsty vetřete do hovězích steaků. Takto upravené je nechte 1–2 hodiny odležet v pokojové teplotě. Hovězí steaky zprudka orestujte z obou stran v oleji na druhé pánvi.  Nechte aspoň 10 minut odležet a poté je nakrájejte na nudličky. 

02.

Brokolici rozdělte na růžičky a v osolené vroucí ji povařte do poloměkka. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, která zprudka orestujte na olivovém oleji s kari. 

03.

Do misek rozvrstvěte brokolici, mrkev, sterilovanou červenou řepu a maso. Vše osolte a posypte lahůdkovou cibulkou, kterou jste nakrájeli na půlkolečka. Salát můžeme pokapat šťávou co pustilo maso.

Související témata:

Načítám