Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zelenina je báječná, v syrovém stavu navíc osvěží, takže byste ji neměli vynechat ze svého jídelníčku, obzvláště pak, když jsou venku tropické teploty. Zkuste se osvěžit salátem s kozím sýrem.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 150 g mixu listových salátů
  • 150 g kozího sýru
    7
  • 2 hrsti hroznového vína
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Saláty nakrájejte na stejně velké kusy a promíchejte. Hroznové víno omyjte a rozkrojte na půlky. Ostrým nožem nakrájejte kozí sýr na kousky o velikosti 1 x 1 cm. Všechny ingredience promíchejte tak, aby byl sýr a kuličky vína v celém salátu. Ve skleničce smíchejte balzamikový ocet a med, zálivku vmíchejte do salátu a podle chuti osolte a opepřete.

Kozí sýr je výborný a úplně nejlepší je s pečenou červenou řepou.

Související témata:

Načítám