Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Než uvaříte maso chobotnice doměkka, chvíli to trvá, ale stojí to za to. Výhodou pro vás je, že mražená chobotnice lépe měkne než čerstvě ulovená.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 400 g mražené chobotnice
    14
  • 2 ks paprik
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso chobotnice uvařte v osolené vodě doměkka (dle velikosti kusů chobotnice ho vařte hodinu a déle). Měkkou chobotnici pokrájejte na stejné kousky. 

02.

Nakrájenou chobotnici promíchejte s marinádou umíchanou z olivového oleje, bílého vína, utřeného česneku a bílého pepře. 

03.

Přimíchejte drobně posekanou jarní cibulku a očištěné a na nudličky pokrájené papriky a nechte v chladnu alespoň dvě hodiny rozležet.

Načítám