Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pokud máte rádi kombinaci masa a ovoce, je tento salát trefa do černého. A jestli váháte, tak ho zkuste. Vepřové s broskvemi chutná skvěle.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g žampionů
  • 2 hrsti listového salátu
  • 1/2 ks červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
  • 300 g vepřové kýty
  • 1/2 ks žluté papriky
  • 400 g kompotovaných broskví
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte, papriky nakrájejte na proužky a broskve na měsíčky. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky, posypte je mletou sladkou paprikou, orestujte a nechte vychladnout. 

02.

V míse promíchejte listový salát, papriky, žampiony a překrájené broskve, přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř a rozdělte salát na talíře. 

03.

Vepřové maso (kýtu, panenku nebo karé) pokrájejte na kousky, osolte, okořeňte grilovacím kořením a zprudka orestujte na troše olivového oleje dozlatova. Ještě teplé maso servírujte na připraveném salátu.

Související témata:

Načítám