Hlavní obsah

Sbírka pro Elu pokračuje! Vybrali jsme...

Foto: Aleš Honus

Pomozte malé EleFoto: Aleš Honus

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh, který nás všechny hluboce zasáhl. Pětiletá Ela z Karviné přišla během jediné noci o naději vést lepší život. Jejím rodičům totiž ukradli vůz, kterým vozili malou Elu na potřebné rehabilitace. Chceme dívce pomoci. Ani vám není její osud lhostejný?

Článek

Na návrh našeho webu ProŽeny.cz bylo v pátek založeno konto Ela – ve spolupráci s nadací Naše dítě, portálem Seznam.cz a zpravodajským serverem Novinky.cz. Na účet 3300033/0300 s variabilním symbolem 2222od té chvíle přibývaly příspěvky – od nás z redakce i od vás čtenářek.

Čím dříve pomůžeme, tím lépe

Příběh rodiny Wawrzosových je opravdu smutný. Aby mohli svou handicapovanou dceru Elu dovážet na potřebné rehabilitace, pořídili si před rokem nový větší vůz. Ten jim ale v noci ze soboty na neděli 6. září ukradl zatím neznámý zloděj. Pětiletá Ela prodělala dětskou obrnu. Co se do svých šesti let nenaučí, nenaučí se už nikdy. Opravdu není času nazbyt, proto je třeba jednat rychle. Více o zdravotním stavu malé Ely z Karviné a o krádeži auta se dočtete v našem článku ZDE.

Náš portál Proženy.cz se proto nabídl, že zajistí nejen pořízení nového auta, ale postará se též o jeho pojištění, aby se příště už tato nešťastná událost neopakovala.

Kdo mohl, pomohl?

V mém okolí neznám nikoho, kdo by se do sbírky na vůz pro rodinu Wawrzosových nezapojil. Jedni dávají pětistovku, druzí mnohem více. „Opravdu moc toho nemohu, ale pokud to alespoň trochu pomůže, vzdám se části svého honoráře ve prospěch Ely,“ připojuje se ke sbírce redaktorka Milena Bohatová.

Příspěvky přicházejí ale i z vašich řad, od čtenářek! Výherkyně Lenka, která si v soutěži s Tématem týdne vysloužila odměnu 500 korun, nám na oznámení a gratulaci k výhře, odepsala: „Děkuji. Prosím, pošlete ty peníze rovnou na účet Ely!“

Na účet zatím přibylo celkem 206 tisíc korun. Tak velká částka svědčí o tom, že vám není lhostejné cizí neštěstí. Sbírka ale stále pokračuje!

Mileno, Lenko, vážené redaktorky a redaktoři, milé čtenářky. Zkrátka vy všichni, co jste přispěli. Hluboce se před vámi klaním a děkuji! A vám ostatním, kdo jste ještě nepřispěli, připomínám, že sbírka pro malou Elu stále pokračuje. Pořád máte možnost. Nenutím vás. Prosím.

Reklama

Související témata:

Načítám