Hlavní obsah

Sečení trávníku zvládnete také

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ale jen s tou správnou sekačkou! Jasně, dřív to bylo rozdělené – dědeček se oháněl kosou, babička srpem. Aby to měla lehčí. To, že budete trávu sekat bez námahy, už dnes ale každý považuje za samozřejmé.

Článek

Chce to jen vybrat ten nejvhodnější stroj, který bude odpovídat charakteru vašeho pozemku i vaší představě, jak s posečenou trávou naložíte. A kdyby se do toho partnerovi náhodou nechtělo, tak si tu správnou sekačku dokážete vybrat samy. Stačí myslet na to, aby to byl kvalitní výrobek známé evropské značky s dlouholetou tradicí a aby pro vaše pohodlí sekačka jela sama a nemusely jste ji tlačit!

Takové nároky výborně splňují osvědčené stroje značky AL-KO, které naši němečtí sousedé vymýšlejí a vyrábějí téměř 90 let.

Nastavení výšky sečení je u strojů AL-KO dovedené k dokonalosti. Stačí jeden lehký pohyb

Povedený je například model AL-KO Highline 46.5 SP-A za 7990 korun, který prodejci značky AL-KO znají pod názvem Šťastná volba. Nemusíte ji tlačit, jede sama a díky funkci 3INONE umí sekat trávu, sbírat ji do koše nebo ji rozdrcenou na drobné kousky vracet zpět do trávníku jako mulč, který ho přihnojí a ochrání před letními vedry. A k tomu přičtěte ještě možnost sedmileté záruky!

Podle teploty a slunečního žáru musíte také regulovat výšku posečeného trávníku, protože příliš nízký by ve vedrech snadno vyschl. U řady sekaček se musí výška každého kolečka nastavit zvlášť, a ještě je k tomu potřeba nářadí. Tak to není nic pro vás. Šťastná volba má jedno madlo, kterým jednou rukou lehkým pohybem nastavíte jednu ze sedmi výšek sečení!

Určitě se vám u této sekačky bude líbit, že na okrajích záhonů a u různých zídek nebudou zůstávat proužky neposečené trávy. Sekačky AL-KO mají vyosené tělo, což zní sice hrozně, ale znamená to, že kryt s rotujícím nožem je mezi kolečky vysunut tak daleko do strany, že trávu poseče v pohodě až k prvním kytičkám na záhoně. Další detaily najdete ZDE.

Aby sekačka AL-KO mulčovala, stačí do vyhazovacího otvoru jednoduše a bez nářadí vložit mulčovací klín

Všechny funkce jako Šťastná volba má i typ AL-KO Classic 5.15 VS-B Plus s cenou 9990 Kč, který jako správný Všeuměl ale zvládá navíc boční vyhazování trávy do úhledných řádků, takže jestli máte kromě okrasného trávníku ještě větší ovocnou zahradu, bude to stroj právě pro vás.

Další výhodou Všeuměla je možnost plynule nastavit rychlost jízdy od 2,5 do 4,5 km/hod. Je to kvůli tomu, abyste s ním při pomalé jízdě lépe manipulovaly třeba při vysekávání pod keři a podél členitých záhonů, a naopak, abyste na rovince neztrácely čas a trávník posekaly rychle.

Výborný je i speciální systém vyhazování posečené trávy do koše, díky kterému se sekačka neucpává a nezůstávají zbytky trávy na trávníku! Podrobnosti najdete ZDE.

Reklama

Načítám