Hlavní obsah

Sex: 5 věcí, které vzkazují muži ženám

Foto: Profimedia

Dámy, nechte si poradit, co muži mají v oblasti sexu rádi. Přímo od nichFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá šťastný muž? Mnozí říkají, že má hodnou ženu, nacpané břicho, hlavu plnou ideálů a v posteli si nestěžuje. Jak něco takového dokázat? Poučte se z chyb jiných a naslouchejte mužským přáním!

Článek

Nikdo není vševědoucí. Nemůžete tušit, co se mužům honí hlavou, když myslí na sex. Ale uděláte dobře, když se o to budete aspoň trochu zajímat. Ostatně, těchto pět věcí vám samotní muži vzkazují, tak jim nastavte ucho!

1. Stres musí ven – různými způsoby

Sledování porna? Onanie u počítače? Mnohdy se jedná o pouhé rychlé řešení nutné k odbourání všudypřítomného stresu, komentují pánové a dodávají, že dávno nežijeme před rokem 1960, kdy se ze „samohany“ dělala věda. Dneska to chce nadhled.

Vždyť i Paul Joannides, expert na výchovu americké mládeže, upozorňuje na to, že existuje hodně lidí, kteří prostě zjistili, že jejich organismus funguje lépe, dopřejí-li mu obden kvalitní orgasmus, a masturbace představuje zcela přirozenou cestu, jak to zařídit.

„Neremcejte, spíš pomozte a přidejte se. Nebo to nechte být,“ přitakává devětadvacetiletý Láďa. A stejně starý Roman souhlasí. „Ještě pořád se najdou takové, které vyčítají a myslí si, že nás nevzrušují, když si to děláme sami,“ krčí rameny. Škoda.

Foto: Profimedia

Laskání na krku a dalších oblíbených místech neodbývejte. I muži milují předehruFoto: Profimedia

2. Pravidelnost milování udržuje harmonii

Podle studie sociologů ze Západní univerzity v Sydney, které se zúčastnilo 6500 lidí, je více než jasné, že četnost sexu, a hlavně pravidelnost je klíčová pro mužskou spokojenost.

„Nárazovky nejsou nic moc. Když třeba tři týdny nemáte sex, a pak to jednoho dne dopadne, akorát vás to vydráždí a chcete víc. Při pravidelném vypouštění páry jsou hladiny našich hormonů nádherně vyrovnané. A jsme i klidnější,“ směje se dvaatřicetiletý Karel. Takže kalendář do ruky, dámy…

3. Nikdy neříkejte nikdy

V dnešní době je poměrně těžké uvolnit se, když vám hlavou probíhá tolik věcí. Jenže právě proto se po tom zvyšuje poptávka. Sexuoložka Laura Berman z Chicaga se tuhle nechala slyšet, že v její ordinaci si muži stěžují převážně na svázanost svých partnerek.

„Ženám mnohdy chybí takové to jednání bez zábran, otevřenost i sebedůvěra, když přijde na sex,“ popsala s tím, že milenky současnosti často odmítají přijímat nějaké nové nápady ze strany partnera, aniž by nejdřív měly zájem zjistit, zda jim nevšední poloha, postup nebo inovace udělá, nebo neudělá dobře.

„No, i u nás doma to takhle je. Nejčastější odpověď, kterou dostávám, je ‚nechci‘. A to jsem tuhle navrhoval, že bychom spolu mohli jít na kurz tantrického sexu,“ svěřuje se pětatřicetiletý Aleš, který chtěl se svojí partnerkou zažít něco „jiného“. „Odmítla, aniž by věděla podrobnosti,“ rozčiluje se.

Foto: Profimedia

Vyzkoušet něco nového, to je to, co pánové oceníFoto: Profimedia

4. Neodbývejte nás!

„I když se zdá, že vždycky chceme jít rovnou na věc, opak je pravdou. Nemáme jen penis. Taky chceme zavřít oči a užívat si líbání třeba na krku, ne že ne,“ upozorňuje osmadvacetiletý Lukáš, který není sám, kdo vnímá sex všemi smysly.

„Neříkám, že pokaždé by si milenka měla půl hodiny hrát, ale sem tam nezaškodí, když projeví trochu té hračičkovosti a penisu se chvilku vyhýbá,“ dodává. Berete tohle na vědomí?

5. Projevujte zájem

Sex ve smyslu „no tak pojď, ať mi dáš pokoj“, se snad ani nedá nazvat partnerským milosrdenstvím. Spíš možná peklem. Přitom někdy stačí tak málo, aby byl muž šťastný!

„Dělá nám dobře, když se ženy zajímají o to, co při sexu cítíme, vnímáme, co chceme. I kdybychom tazatelku odbyli, tam uvnitř máme radost, že se ptá a projevuje zájem i z jiné strany, než jsou jen domácí práce nebo její orgasmy. Připadáme si pak jako partneři a milenci, ne bezcitné stroje nebo módní doplňky,“ zadumaně vysvětluje čerstvý třicátník Jarek. Tak co vy na to?

A jak to máte vy? Nasloucháte svému partnerovi?

Související témata:

Načítám