Hlavní obsah

Sex: 7 věcí, které se po svatbě změní

Foto: isifa

7 věcí, které se v sexu můžou, ale nemusejí v manželství změnitFoto: isifa

Reklama

Nejprve přichází láska, pak manželství. A dál? Změny! Co se zlepší i zhorší? Po svatbě se připravte na nenávist ke světlu i zvýšenou spotřebu alkoholu! Postelové události naberou rychlý spád!

Článek

Někdo říká, že je lepší umřít než se vdát. I když je to věc názoru, jedno je jisté. Po svatbě se toho hodně změní! Těchto 7 situací tak pravděpodobně potká i vás!

1. Začnete předstírat orgasmus

„Svobodná ženská nepředstírá, ta chce, aby se její partner snažil ji k orgasmu přivést. Vdanou už to tolik nebere. Radši něco přifilmuje, jen aby sex urychlila. Má totiž na starosti důležitější věci,“ myslí si grafička Zdeňka. Odborníci proto radí, aby mezi partnery nestagnovala komunikace. „Nezapomeňte se svého manžela průběžně ptát, jestli existuje něco, co by chtěl v posteli udělat jinak,“ radí psychoterapeutka Julie Orlov z Kalifornie na portále Redbook. Odpovídejte i vy.

2. Zažijete povinný sex

První měsíce, když se snažíte otěhotnět, jsou zábavné. Sex je prioritou a okolí vám závidí kruhy pod očima. Jenže pak se z toho stane něco jako neúspěšná obchodní transakce a povinnost. Rada? Užijte si milostná setkání bez urputného zaměření na výsledek. Možná pak budete 9 měsíců s oteklýma nohama a třiceti kily navrch jen tiše vzpomínat na žhavé chvíle.

3. Budete odborníky na rychlovku

Dlouhé a klidné milování je již minulostí. Schovávání se před dětmi si žádá svoje. A hlavně: Když dítě už konečně usne, vy si jdete lehnout taky. Orlov navrhuje vypnout televizi, zamknout dveře ložnice a mazlit se. „K dispozici je více času i příležitostí, než většina párů realizuje. Dokonce i hravé a romantické setkání ve čtyři ráno může být skvělý způsob, jak se intimně napojit," nechává se slyšet odbornice.

Foto: isifa

I po svatbě je nutné si na sebe udělat milostnou chvilkuFoto: isifa

4. Budete nenávidět světlo

Muži i ženy se cítí rozpačití ze svých těl, a to zejména s přibývajícím věkem, hlásají sexuologové i psychologové. Kompromis? Náladové osvětlení a svíčky. Dobrým tipem je také hra na sexy camping pod peřinou. Baterka a její světlo klouzající po nahém těle je vzrušující.

5. Zatoužíte experimentovat

Neobvyklosti jsou kořením sexu. Jakmile jste v manželství, stanou se experimenty součástí milostného života. Statečnost v ložnici totiž přichází s důvěrou v milence. Najednou vám přijde normální přijít s neotřelým nápadem, což je zdravý způsob, jak udržet jiskru naživu.

6. Nebudete mít na sex čas

Sexuální četnost po svatbě nebude valná, ovšem když už se k sexu dostanete, bude o to kvalitnější, neboť se s partnerem dobře znáte. A když ne? Zkuste přemýšlení o místě a času úžasného sexu použít jako meditaci. Prý to pomáhá.

7. Zamilujete si alkohol

Studie představená Americkou sociologickou asociací ukázala, že vdané ženy pijí více alkoholu než kterákoli jiná skupina žen včetně rozvedených, vdov a svobodných žen. „Existuje celá řada vysvětlení, ale autoři studie naznačují, že toto zvýšení by bylo možno přičíst vlivu manželů na ženy,“ říká sexuoložka Laura Berman z Chicaga.

Na každém rodinném stavu je prostě něco dobrého i špatného…

A co se po svatbě změnilo u vás?

Reklama

Načítám