Hlavní obsah

Sex: Dokonalá předehra v pěti krocích aneb Tohle je cesta k super milování

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Základem kvalitního sexu je předehra. Odbývat ji se nevyplácí. Co je ale pro dokonalý prolog potřeba? Jak má vypadat? Australská terapeutka, koučka a sexuoložka Isiah McKimmie má pro vás návod.

Článek

Rychlovka bez jakékoli přípravy je čas od času fajn a rozhodně může vztah okořenit. Ale odborníci se shodují, že pro skutečné fyzické i emocionální uspokojení obou účastníků je kvalitní milostná předehra doslova nutná.

A tady jsou rady, jak ji dovést k dokonalosti.

1. Nezačíná to až v posteli

Jestli si myslíte, že milostná předehra začíná až ve chvíli, kdy vkročíte do ložnice, nebo dokonce až když se ocitnete v posteli, hluboce se mýlíte. „Intimitu je potřeba budovat i mimo ložnici, protože jedině tak se hluboce rozvine ve chvíli, kdy zhasnete světla,“ tvrdí Isiah McKimmie.

To, jak se k sobě chováte v běžných situacích v průběhu dne, je vlastně jakási předehra předehry. Nemůžete čekat, že když jste na sebe celý den nepříjemní a nerudní, večer ledy roztají a země se zatřese. Naopak – budete-li k sobě milí, pozorní a láskyplní, prohloubíte tím lásku a city, což je především pro ženy extrémně důležité. Ne nadarmo se říká, že žena musí nejdříve pustit muže do svého srdce, až pak ho pustí do svého klína.

Není to ale samozřejmě vše. Podle Isiah McKimmie je velmi prospěšné, když se v průběhu dne nažhavíte i trochu jinak. Třeba něžnými doteky, svůdnými pohledy, dvojsmyslnými vtípky nebo třeba lechtivými esemeskami. „Průzkumy například ukazují, že ženy, které si přes den s mužem takto textují, večer mnohem snáz dosahují orgasmu,“ tvrdí koučka.

2. Chce to čas a správný timing

Současný svět je dost uspěchaný a jen málokdo má času nazbyt. Je zcela běžné, že například muži si nosí práci domů, do noci sedí nad počítačem a ženy zase lítají kolem domácnosti – chystají dětem svačiny na druhý den, perou, žehlí a podobně. „Žijeme velmi uspěchané životy a realita je taková, že si mnohdy na milostné hrátky neuděláme čas,“ říká Isiah McKimmie. K sexu tak buď nedojde vůbec, nebo se odehraje ve chvíli, kdy jsou oba (nebo jeden) extrémně unavení (klasická je situace, kdy jeden již spí a druhý teprve přichází do ložnice a budí ho s vidinou sexu, což se ne vždy setká s pochopením a nadšením), případně je to tak trochu odbyté milování, protože nikdo nemá dost energie a sil na pořádný sex.

Prvním krokem předehry je tak společný odchod do ložnice. Může následovat společná koupel, chvilka povídání, cokoli, co vás baví.

A rozhodně se vyplatí radši nechat pár e-mailů bez odpovědi nebo se vykašlat na nevyžehlená trička a jít „spát“ alespoň o půl hodinky dřív. „Předehra by měla trvat alespoň dvacet minut. Zvyšuje to pocit uspokojení a také šance na dosažení orgasmu,“ vysvětluje Isiah McKimmie.

3. Každému, co jeho jest

A jak má ta správná předehra vypadat? To vám nikdo neřekne, neexistuje totiž jedna univerzální technika. Předehra může mít mnoho podob – masáž, která se pak změní v sexy laskání, svíčky a vyznání lásky, tuny polibků, nové sexy prádlo, ale klidně i něco ostřejšího, třeba svazování a podobně. Je to otázka osobních preferencí, každému se líbí něco jiného.

Jedno obecné pravidlo ale existuje: mělo by to pro vás být přirozené, příjemné a pohodlné. Experimenty ve vztahu jsou moc fajn, ale ne za každou cenu. Není nic horšího než vyměnit romantiku za drsné hrátky, když na to jednoduše nejste. Nebo se navléct do sexy prádla, ve kterém si připadáte hloupě nebo vám nesedí.

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Předehra může mít jakoukoli podobu, v tomto směru záleží jen a jen na vašem osobním vkusu a preferencíchFoto: Lizardflms, Shutterstock.com

4. Zpětná vazba musí být

Ať už vypadá vaše předehra jakkoli, ani jeden z vás by při ní neměl tápat, zda se to jeho protějšku líbí. Při kvalitní předehře si totiž ti dva dopřávají zpětnou vazbu, jasně si dávají najevo, co je super a co naopak příliš nefunguje.

Může to být vzrušené vzdychání, slovní povzbuzování, cokoli. Každopádně dát si vzájemně vědět, co se vám líbí a co ne, je základem jakési sexuální inteligence a slušnosti.

5. Pomůcky? Třikrát ano!

Když chcete upéct třeba štrúdl, také se nestydíte hodit jablka do kuchyňského robota, který je za vás nastrouhá. A stejné je to i v ložnici – odmítat milostné sexy pomocníky je zbytečná hloupost.

Proč k hrátkám nepřibrat třeba vibrátor nebo jakoukoli jinou erotickou pomůcku, když vás to na sex nažhaví rychleji a snáz než cokoli jiného?

Jak moc si dáváte na předehře záležet vy?

Reklama

Související témata:

Načítám