Hlavní obsah

Předehra, která stojí za zkoušku? Erotická masáž nohou!

Foto: Profimedia

Zimní období je ideální pro příjemné masáže. Začněte třeba u nohou!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zahajovat předehru odteď až někdy do března? Masáží nohou! Nejenže druhému povzbudíte krevní oběh, ale taky ho dokonale psychicky uvolníte. Není to to, na co partner právě teď čeká?

Článek

To nejlepší, co pro svoje partnerství i milostný život právě teď, kdy je za okny mráz a nevlídno, můžete udělat?

Skočte si do obchodu pro hřejivý masážní gel (či olej s vonnými výtažky, který se však neředěný nikdy nesmí nanášet přímo na pokožku, protože by ji mohl podráždit) a jděte na věc. I britská autorka příruček pro dospělé Linda Sonntag všude hlásá, že hmatem se lze dotknout samé podstaty života. A my říkáme, že i sexuality.

Leden – zpátky v realitě

„Bylo vědecky dokázáno, že příjemné hmatové podněty uvolňují v těle endorfiny, jež podporují vznik pocitu blaha a napomáhají při obnově sil po nemoci. Masáže přinášejí úlevu při tělesné i duševní zátěži a uvolňují svalové napětí. Je to účinný způsob léčby, přinášející prospěch duši, mysli i tělu,“ popisuje ve své knize Senzační sex a poukazuje mimo jiné i na hnětení dolních končetin. Proč by se právě jeho nohy měly stát předmětem vašeho zájmu?

Foto: Profimedia

Teplá voda, masáž... to je záruka toho, že budete přímo zaplaveni endorfinyFoto: Profimedia

Příprava na dokonalý večer

Nohy jsou jakousi základnou, pilířem těla, který koriguje správné postavení kolen, kyčlí i zad. Za den toho musí snést hodně, a proto jsou tolik ve stresu. Když se naučíte pár technik, jak jim udělat dobře, a svoje poznatky naučíte i milence, objevíte nový způsob předehry, která se nedá s ničím jiným srovnávat. Je totiž jedinečná. A tak uvolňující! Zkuste i vy nahradit staré známé líbání za smyslnou masáž! Kde a jak začít?

Nezbytnost? „Nahřátí“

Můžete upřednostnit hřejivou koupel nohou, aby kůže byla měkčí a poddanější, ale jde to i bez ní. Nádobky s masážními přípravky postavte někam na dosah ruky a před nanesením olej vždy zahřejte v dlaních. Co pak?

Třikrát se pomalu a zhluboka nadechněte a vydechněte. Odstraníte tím v sobě veškeré bloky a po vzoru jogínů umožníte proudění životní energie. Poté, co se takhle pár vteřin budete soustředit pouze na sebe, obraťte se směrem k uvelebenému partnerovi. (Ten buď leží na zádech, nebo odpočívá v polosedě. Nohy má natažené, či je vám přehodí přes stehna. Záleží převážně na tom, aby se cítil dobře.)

Foto: Profimedia

Uvolnění je na prvním místěFoto: Profimedia

Pět smyslných tahů

  • Podle Lindy Sonntag dlaněmi silně promasírujte celou klenbu nohy od špičky k patě, dopředu k prstům se vracejte jedním rozhodným hladivým tahem celé dlaně. Postup několikrát opakujte na obou nohou. (Zvýšíte tím průtok krve v tkáních.)
  • Krouživými pohyby palců promasírujte klenbu ze strany chodidla i nártu, od paty ke špičce. Opatrně zakruťte kotníky v obou směrech. (Na patách můžete o trochu víc přitlačit. Kůže je tu tvrdší a hrubší.)
  • Přiložte ruce po obou stranách nohy na vnitřní i vnější kotník. Promasírujte je hnětením prsty v krouživých pohybech. (Pokud je potřeba, opětovně si zvlhčete ruce.)
  • Zahýbejte prsty velice jemně nahoru a dolů. Nakonec každý z nich postupně vezměte mezi dva prsty své ruky, opatrně jimi zakruťte, mírně za ně zatáhněte a nechte hladce proklouznout mezi prsty. (Všechny prsty tak uvolníte.) Hezky jeden po druhém.
  • Silnějšími roztíravými hmaty se přesuňte vzhůru ke slabinám a promněte i ty. V této fázi partner již pravděpodobně bude absolutně uvolněný fyzicky i psychicky. Ještě ho ovšem čeká hýčkání druhé nohy… (A příště se v aktivitě vystřídejte.)

Možná i vy máte oblíbenou kombinaci masáže a erotických hrátek, což je jedině dobře. Někteří odborníci dokonce říkají, že dotek a masáž je nejdůležitější aspekt lidské sexuality – snad kromě občasné potřeby zachování rodu. A kdy jindy si na ni udělat čas, když ne v zimě?

A jak to máte vy, masírujete partnerovi nohy? Nebo snad on vám?

Reklama

Související témata:

Načítám