Hlavní obsah

Sex: Proč neříkat pravdu o počtu milenců?

Foto: Thinkstock

Počet mužů, s nimiž jste spala, si nechte raději pro sebeFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik chlapů jsi v životě měla? Jakmile se vás na tohle někdo zeptá, nejlepší je mlčet. Každá odpověď je totiž špatná! Jakkoli čísla o ničem nevypovídají, ten, kdo položil otázku, vás bude podle nich soudit.

Článek

Jestliže je vám přes třicet a někdo se vás zeptá, kolik jste měla sexuálních partnerů, tradiční odpověď je deset. Alespoň to v britském deníku Daily Mail tvrdí expertka Tracey Cox. „Všechny ženy, které znám, tedy kromě těch, co si vzaly svou první velkou studentskou lásku, uvádějí právě tohle číslo. A to číslo se nemění, i když uplyne několik let, během nichž prošly několika dlouhodobějšími vztahy,“ vysvětluje Tracey Cox.

Průměrná žena neexistuje

Číslo deset je nejspíš magické, protože se opravdu objevuje velmi často. Přitom podle statistik má průměrná žena během života osm sexuálních partnerů. Jenže problém je v tom, že průměrná žena neexistuje. „Výzkumníci totiž hodí do jednoho hrnce tetu Betty, která měla sex naposledy před padesáti lety, s dychtivou osmnáctiletou Becky, která naopak kouzlo sexu právě objevila,“ vysvětluje Tracey Cox. Takhle nějak vzniká průměrná žena, která ale nemá s těmi reálnými vlastně skoro nic společného.

Bez ohledu na to, jak jsou tyhle statistiky zavádějící, Tracey Cox pokládá samotnou otázku na počet milenců za absurdní. Protože dokud neznáte okolnosti, čísla sama o sobě vůbec nic neznamenají.

Foto: Thinkstock

Čísla nic neříkají, záleží na okolnostechFoto: Thinkstock

Jeden příklad za všechny

Tracey Cox to vysvětluje na příkladu tří žen, s nimiž před lety hovořila kvůli knize, kterou tehdy psala. Všem bylo kolem třiceti let. První žena uvedla, že spala celkem s šestadvaceti muži, druhá s osmi a třetí měla čtyři milence. „Která je podle vás nejvíc promiskuitní? Je asi jasné, kterou z těch žen označíte. Je to ale vážně tak?,“ ptá se Tracey Cox a přidává několik dalších informací, které byste ale ze statistiky nikdy nevyčetli.

Ta, co spala s šestadvaceti muži, začala sexuálně žít v sedmnácti. V průměru měla dva milence ročně, vždy šlo ale o muže, s nímž zrovna chodila, nikdy nikomu nebyla nevěrná. Naopak ta, co uvedla, že měla osm milenců, se se čtyřmi z nich vyspala během jednoho týdne na letní dovolené. „Zatímco její tehdejší manžel byl doma a hlídal děti,“ upřesňuje Tracey Cox.

A co žena, která měla „jen“ čtyři sexuální partnery? „Dva z nich byli mladíci, které náhodně potkala v nočním klubu, když jí bylo osmnáct. Užila si s nimi trojku, a to v parku poblíž toho klubu,“ popisuje Tracey Cox s tím, že to na všechny tři ženy najednou hází trochu jiný pohled.

Foto: Thinkstock

Zeptal se vás na to přítel? Tak radši mlčte a odveďte řeč jinamFoto: Thinkstock

Mlčeti zlato

Je tedy potřeba počítat s tím, že pokud nějaké číslo řeknete, budete „souzena“. A závěry, ke kterým ten, co se vás ptal, dojde, budou s největší pravděpodobností úplně mylné (a nejspíš nebudou ani hrát ve váš prospěch).

„Je jedno, kdo se vás na to ptá. Partner, matka, nejlepší kamarádka nebo vaše kadeřnice. Vaše odpověď o ničem nevypovídá, číslo je jen číslo, tím, že ho vyřknete, vlastně zbavíte svou milostnou historii jakýchkoli emocí a okolností, které jsou důležité. Čísla mají vypovídací hodnotu možná jen pro vašeho gynekologa, případně pro lékaře, který vám zrovna dělá testy na pohlavně přenosné choroby,“ říká Tracey Cox.

A tak je nejlepší mlčet. Přidávání ani ubírání počtu milenců nefunguje! Stejně se nezavděčíte. „Definice promiskuity je totiž taková, že promiskuitní je ten, kdo měl v životě víc partnerů než vy,“ dodává Tracey Cox.

Co odpovídáte vy, když se vás někdo zeptá, kolik jste měla za život milenců?

Reklama

Související témata:

Načítám