Hlavní obsah

Šik jako Francouzka? Stačí jen málo

Foto: Thinkstock

Francouzky si zakládají na své pletiFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzky jsou proslulé svým šarmantním vzhledem, kterému málokterý muž odolá. Jak to dělají? Sázejí na jednoduchost! Kromě rudé rtěnky jim stačí už „jen“ dokonalá pleť. Využijme i my kouzla francouzských minerálních pramenů a vyzkoušejme kosmetiku, bez které se žádná Francouzka neobejde.

Článek

Vichy, Avène nebo La Roche-Posay – většina značek, které najdeme v lékárně, má původ ve Francii. Právě tam totiž byla objevena spousta termálních pramenů, jež mají na pleť přímo zázračné účinky. A na nich stavějí tyto slavné značky své krémy, čisticí přípravky i zklidňující mléka.

Lékárenská kosmetika je mnohem šetrnější, je méně parfémovaná a bude nám vyhovovat i tehdy, máme-li citlivější pleť. Najdeme si svého favorita i v případě, že trpíme ekzémy a alergiemi. Podívejme se tedy na přípravky, které mají po světě ten nejlepší zvuk!

Termální voda Avène

Termální lázně Avène navštěvují lidé z celého světa, tak proč si kousek tohoto zázraku nedopřát i u nás? Termální vodu snese snad každá pleť – má totiž zklidňující účinky a dobře působí i na kožní nemoci či alergie. Protože je mineralizovaná (obsahuje železo, zinek, mangan i měď), zanechává na kůži lehký ochranný filtr. V létě se nám bude hodit jako skvělé osvěžení nebo první pomoc při spálení pokožky.

Hydratační krém Cétaphil

Na tomto krému není zázračná jen jeho nízká cena, ale především jeho účinky. Skvěle si poradí se suchou pletí, ale díky tomu, že je nemastný, se hodí pro všechny typy pokožky. Navíc neucpává póry.

Foto: archiv firem

Francouzská kosmetika je méně parfémovanáFoto: archiv firem

Anthelios - La Roche-Posay

Anthelios je jednou z nejprodávanějších slunečních řad na světě. Můžeme si vybrat ochranu ve formě spreje či klasického mléka, hodit se nám bude i tyčinka na rty s faktorem 50+. Máme-li mastnější pleť a většina opalovacích krémů nám způsobuje pupínky, můžeme zvolit lehkou fluidní emulzi, která neucpává póry.

Noční krém Normaderm – Vichy

Ačkoliv denní řada na problematickou pleť nesklidila úspěch a výrobci se ji snaží stále zdokonalovat, noční péči není opravdu co vytknout. Na mastnější pleť nám může přijít krém příliš hutný, ale věřte, že na noc je ideální.

Brightening Cream – Neostrata

Kosmetika Neostrata je sice dražší než ostatní lékárenská kosmetika, ale je jednou z nejúčinnějších. Nejvyhlášenějším přípravkem je zesvětlující krém, který úspěšně likviduje pigmentové skvrny. Navíc obsahuje ochranný faktor 15.

Micelární voda Bioderma Sensibio

Pořád jste nenašla dokonalý čisticí přípravek? Pak je tu ještě micelární voda. Šetrně se s ní vycídí každičký pór a nemusíme následně používat pleťovou vodu. Nebudeme mít po ní pocit nepříjemného pnutí a odlíčíme s ní i voděodolná líčidla.

Foto: archiv firem

Díky vzorečkům si můžete přípravky vyzkoušetFoto: archiv firem

Mléko Excipial Lipolotio

Vysoce hydratační mléko skvěle zavlaží pokožku. Je tak šetrné, že ho můžeme používat i při kožních problémech. A natřít s ním můžeme i mimi.

Epithéliale A.H. krém - A-Derma

Pokud potřebujeme dát svou pleť „do kupy“, zkusme Epithéliale krém, který obsahuje patentovaný výtažek z bílého ovsa a kyselinu hyaluronovou. Stimuluje regeneraci poškozených buněk a pleť tak pomalu, ale jistě obnovuje.

Nespornou výhodou kosmetiky z lékárny je i to, že si díky vzorečkům můžeme přípravky vyzkoušet ještě před tím, než s nimi nakráčíme k pokladně. A za zkoušku přece nic nedáme, že?

Reklama

Související témata:

Načítám