Hlavní obsah

Šikovní pomocníci pro naši krásu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I malí pomocníci jsou důležitíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Návodů, jak se ukázkově „vymalovat", jste už určitě přečetly desítky, ale jaké si k tomu přibrat pomocníky? S kvalitními pomůckami jde totiž všechno snáz a dosáhnete lepšího efektu. Tak co si do kosmetického kufříku nezapomenout uložit?

Článek

Pořádné štětce a aplikátory

Štětců byste měla mít hned několik; speciální štětec na make-up, větší štětec na pudr nebo bronzer (ideálně širší typu kabuki), o něco menší na nanesení tvářenky a aplikátory na stíny. Make-upový štětec můžete nahradit houbičkou, kterou před nanášením lehounce navlhčíte vodou. Pokud si s líčením rozumíte a chcete ho dotáhnout k dokonalosti, bude se vám hodit i menší štěteček (např. s číslem 46, Sephora), který je určen pro korektory, ale je skvělý i pro zvýraznění jednotlivých bodů rozjasňovačem. Na obočí zafunguje malý zkosený, ale vystačíte si i s přiloženými aplikátory. Kvalitními štětci je proslaven například MAC, chybu neuděláte ani s levnější verzí od značky Sephory, štětců mají opravdu velké množství.

Štětec by měl vydržet léta, nebojte se proto investovat a řádně o něj pečujte. Pravidelně ho omývejte čističi na štětce nebo šamponovou vodou. Rozmazlit ho můžete i denním čističem, který se používá po každém používání. Rychle odstraní zbytky make-upu, působí antibakteriálně, ale nečistí tak důkladně, funguje pouze jako prostředník mezi jednotlivými mytími.

Foto: Tweezerman

S profesionální pinzetou jde vytrhávání snázFoto: Tweezerman

Pomůcky pro podmanivý pohled

Ve výbavě každé ženy určitě nechybí pinzeta. Máte ale tu správnou? Pokud vlastníte letitý kousek s tupým, širším hrotem, raději ji vyhoďte. Chloupky jdou špatně chytit a vytrhávání je noční můrou, s profesionální zkosenou pinzetou to půjde daleko snadněji. Světově nejoblíbenější jsou ty od značky Tweezerman. Seženete je v síti Profimed a za něco málo přes 300 Kč si můžete vybrat z řady barev a stylových vzorů.

Nezapomínejte, že trendy je přirozenost, úzká linka místo obočí je pasé. Pokud jste ho kdysi nešikovně vytrhala a moc vám z něj nezbylo, nezoufejte a zkuste gel pro růst obočí od Taliky. Pořídit si můžete také fixační gel na obočí, obočí upraví a navíc zafixuje. Stejnou službu vám udělá i kartáček, který před upravením lehce postříkáte lakem na vlasy.

Talika vyšla vstříc i těm, které nebyly přírodou příliš obdařeny, a nabízí gel pro delší a hustější řasy. Ty můžete už před nanesením řasenky pozvednout kleštičkami. Vybrat si lze mezi klasickými mechanickými nebo nahřívacími, které slibují dlouhodobější efekt. Panasonic přišel i s minikulmou, která oddělí řasy slepené řasenkou a za pomoci tepla je natočí.

Foto: archiv firem

Kulma na řasy, štětec na make-up a gel na řasyFoto: archiv firem

I mistr tesař se utne

Určitě to znáte, obtisknutá řasenka, přetažená linka, špatně vymalované stíny. Doma vám postačí vatová tyčinka namočená v odličovadle a je po problému. Ale co když si problému všimnete pozdě? Přibalte do kabelky zmizík. Samozřejmě nemyslíme ten školní, přestože vypadá téměř stejně. Právě díky svému tvaru se vám s ním bude dobře pracovat a odmáznete jen to, co opravdu potřebujete. Vyzkoušet můžete Make-up Eraser od Dermacolu, který si poradí i s voděodolným a dlouhotrvajícím líčením.

Reklama

Související témata:

Načítám