Hlavní obsah

Škola ťuká na dveře. Jste připravená?

Reklama

Také vás děsí nákupy školních pomůcek? Nedá se nic dělat, nechcete-li se zbytečně stresovat ještě v půlce září, máte nejvyšší čas. Jak zařídit vše potřebné, aby se vaše dítě vzdělávalo úspěšně a rádo?

Článek

Tak už je to zase tady. Sešity, tužky, pravítka, přezůvky a ještě hromada dalších věcí, které je nutné během několika příštích dnů obstarat. A to jsme jen u školních pomůcek. Což teprve nový pracovní stůl a židle. Chcete přece, aby váš budoucí inženýr nebo doktorka měli ty nejlepší výsledky.

Kde bude dělat úkoly?

Věčnou rodičovskou otázku musíte vyřešit opravdu včas, ať už máte doma prvňáka nebo teenagera. Děti rostou a rostou a stejně jako oblečení jim tak pravidelně bývá malý i nábytek. Uvědomte si, že mnohem důležitější než značková aktovka nebo bunda je pro školáka kvalitní domácí zázemí.

To znamená především pořádný psací stůl a židle. Náhražka v podobě jídelního koutu s rohovou lavicí v kuchyni opravdu není vhodná, už jen proto, že se tam na učení zkrátka vůbec nedá soustředit. Tak jako vy, i malý student potřebuje mít na svou práci klid.

Moderní psací stůl pro děti má dostatek úložných a odkládacích prostor na vše potřebné

Navíc se jeho tělo neustále vyvíjí a nevhodné sezení u psaní se u něj dříve nebo později negativně projeví na páteři i končetinách. Proto v zájmu správného růstu a zachování zdraví svého dítěte na jeho pracovním stole a židli nešetřete. Pro správný výběr psacího stolu použijte našeho průvodce.

Že je možné pořídit kvalitní vybavení do dětského pokoje bez hrozby zruinování rodinné kasy, se přesvědčíte na stránkách e-shopu MT-nábytek.cz. V klidu domova zde můžete vybírat z desítek typů bytelných pracovních stolů i pohodlných ergonomických židlí. K jejich přednostem patří použití prvotřídních nezávadných materiálů, špičkové řemeslné zpracování i bohatý výběr barevných variant jednotlivých modelů. A v neposlední řadě i skvělé ceny.

Pro správné sezení dítěte zvolte židli s nastavitelnými prvky

Rychlá a jednoduchá údržba, to je, oč tu běží

Z čistě praktického hlediska je nejlepší volbou materiálu pro dětský psací stůl prověřená laminovaná dřevotříska, čili takzvané lamino (LTD). Povrch lamina odolá poškrábání, nevsakuje tekutiny a dá se z něj velmi lehce odstranit prakticky jakákoli nečistota. Takže i když si dítě v zápalu činnosti nevšimne, že mu na desku kape lepidlo, není třeba panikařit.

Také školák potřebuje mít své soukromí, aby se na učení mohl soustředit

Na stole vyrobeném ze dřeva už by taková situace byla o dost dramatičtější. Jednak se dřevěná pracovní deska velmi ráda napije čehokoli tekutého a zbavit se fleku pak není vůbec jednoduché, ale nábytek z masivu také pořídíte citelně dráž. No, a pokud nemáte doma úplného svatouška, je životnost stolu v neustálém ohrožení.

Pracovní stůl ze dřeva je lepší pořídit až starším dětem

Při výběru nábytku pro vašeho školáka se řiďte především jeho potřebami. U toho mladšího je znáte, se starším se ještě před nákupem raději domluvte. Přejeme vám příjemný zbytek prázdnin bez jakýchkoli stresů z příprav na nový školní rok.

Reklama

Související témata:

Načítám