Hlavní obsah

Skořicové churros: Tenhle dezert máte hotový během chvilky!

Foto: Marcel Rozhoň

Křupavý dezert s vůní skořice, kterému nelze odolatFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Španělskou dobrotu churros připravíte během chvilky. Její nevýhodou je, že jí nikdy není dost. Hned po usmažení mizí a je vysoce návyková!

Článek

Tradiční voňavou a křupavou pochoutku churros dostanete ve Španělsku ke snídani v nejlepších kavárnách, nebo si ji můžete koupit jen tak na ulici v kornoutu, když vás honí mlsná. Jak na ni v pohodlí domova? Víme!

Churros s čokoládou a skořicí

Na 4 porce budete potřebovat: 1 hrnek vody, 1 hrnek hladké mouky, 2 vrchovaté lžíce cukru, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 vejce, ¼ lžičky soli, olej na smažení, skořicový cukr na obalování. Na namáčení: 100 g tmavé čokolády, ½ lžičky skořice, 1 lžíci másla

Postup: Do hrnce dejte vodu, olej, cukr, sůl. Směs přiveďte k varu a ihned stáhněte z ohně. Vsypte najednou všechnu mouku a míchejte, dokud nevznikne koule těsta, do které ještě rychle zapracujte rozšlehané vejce. Těsto pak dejte do zdobicího sáčku se špičkou ve tvaru hvězdy a stříkejte kousky přímo do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova a pak ještě horké obalujte ve skořicovém cukru. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní máslo, skořici a churros v hotové čokoládě namáčejte.

Tip: Na namáčení můžete použít i omáčku z bílé čokolády, do které místo skořice vmíchejte trochu drcené vanilky.

Nedokážete odolat vůni skořici? Připravte i doma voňavé mandle nebo zkuste zázvorový koláč, který zahřeje na těle i na duši.

Máte nějaké tipy na rychlé moučníky, po kterých se zaručeně zapráší?

Reklama

Načítám