Hlavní obsah
3,3
(113)
Foto: NADKI, Shutterstock.com

Foto: NADKI, Shutterstock.com

Bábovky nebývají nijak složité a člověk se jich nikdy nepřejí. Skvělé na nich je, že mají tisíce obměn a variant. Vyzkoušejte s námi jablečnou bábovku s ořechy. Je jednoduše neodolatelná!

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 ks jablek
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 lžíce cukru moučka
Na vymazání a vysypání
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Nejprve předehřejte troubu na 175 °C. Celá vejce vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem do jemné pěny. Do ní vlijte olej a smetanu a opatrně vsypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletou skořicí.

02.

Jablka nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a vmíchejte je do těsta. Nakonec vsypejte brusinky a ořechy posekané na větší kusy.

03.

Dokonale promíchejte, celou směs nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (v případě, že používáte silikonovou, ji vymazávat ani vysypávat nemusíte) a dejte péct na 50 minut.

04.

Podávejte nakrájené na plátky a posypané moučkovým cukrem.

My na bábovky nedáme dopustit, vy?

Reklama

Související témata:

Načítám