Hlavní obsah
3,3
(23)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Božské borůvky v obrovském množství v jednom křehkém koláči? Ano! Překonejte fialové rty a zakousněte se do tohoto skvělého moučníku, u jednoho kousku nezůstanete!

1 hod., 30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
23 cm průměr formy
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 100 g másla
  • 1 hrnek studené vody
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 400 ml borůvek
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte s cukrem krupice, přidejte vinný ocet a máslo a prsty začněte vypracovávat těsto. Po částech přilévejte vodu, dokud těsto nedrží krásně pohromadě. Vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice.

02.

V misce smíchejte borůvky, med, kukuřičný škrob, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče a vše promíchejte. Míchejte opravdu opatrně, abyste borůvky úplně nerozmačkali.

03.

Těsto rozválejte do kruhu o výšce asi 4 mm. Doprostřed dejte borůvky a okraje lehce zohýbejte směrem na prostředek. V misce rozšlehejte vajíčko a potřete jím okraje. Okraje ještě navrch posypte třtinovým cukrem.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Koláč dejte péct na plech s pečicím papírem na 175 °C na 35 minut, dokud krásně nezezlátne.

Reklama

Související témata:

Načítám