Článek
Postup
01.
Mouku smíchejte s cukrem krupice, přidejte vinný ocet a máslo a prsty začněte vypracovávat těsto. Po částech přilévejte vodu, dokud těsto nedrží krásně pohromadě. Vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice.
02.
V misce smíchejte borůvky, med, kukuřičný škrob, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče a vše promíchejte. Míchejte opravdu opatrně, abyste borůvky úplně nerozmačkali.
03.
Těsto rozválejte do kruhu o výšce asi 4 mm. Doprostřed dejte borůvky a okraje lehce zohýbejte směrem na prostředek. V misce rozšlehejte vajíčko a potřete jím okraje. Okraje ještě navrch posypte třtinovým cukrem.
04.
Koláč dejte péct na plech s pečicím papírem na 175 °C na 35 minut, dokud krásně nezezlátne.