Hlavní obsah

Tvarohové lívanečky s ovocem

Hodnocení:
(12)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Dnes se místo pečení s Dianou pustíme do smažení, protože se s vámi chceme podělit o vynikající recept na tvarohové lívanečky. Výhoda pro vás kromě skvělé chuti? Hotové je budete mít za chviličku.

Ingredience pro:
20 kusů
Lívance
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 ml mléka
  • rostlinný olej
Omáčka
  • 4 blumy
  • 1 hrst bílého hroznového vína
  • 20 ml šťávy z citronu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 30 g třtinového cukru
  • 20 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s tvarohem a mlékem a metlou vyšlehejte dohladka. Pak přidejte mouku a nakonec i sníh vyšlehaný z bílků (aby se šlehal lépe, můžete k bílkům přidat špetku soli) a na pánvi potřené kapkou oleje usmažte zlatavé lívance. Výsledné množství záleží na velikosti placiček.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Omyté blumy vypeckujte a nakrájejte na osminky. V pánvičce rozehřejte kousek másla, přidejte blumy, posypte cukrem a skořicí a přidejte citronovou šťávu. Vše promíchejte a krátce poduste, dokud blumy nepustí šťávu a omáčka nezhoustne do konzistence hustějšího sirupu. Nakonec vmíchejte na poloviny pokrájené kuličky hroznového vína a lehce je prohřejte.

Skvěle chutná omáčka také z malin či ostružin, na podzim můžete použít švestky nebo pevnější hrušky.

Krok 3: Lívance podávejte přelité ovocnou omáčkou a ovocem. Lívanečky doporučujeme udělat rovnou klidně z dvojnásobné dávky. Pokud nějaké zbudou (což je víc než nepravděpodobné :-)), dají se velmi jednoduše zamrazit.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.