Hlavní obsah

Sladký oběd? Zkuste bramborové taštičky s povidly, oříšky a máslem!

Foto: Marcel Rozhoň

Sladká dobrota vypadá, jako by ji měl každý dostat za odměnu!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé kapsičky plněné povidly, které na talíři posypete moučkovým cukrem, namletými oříšky a přelejete rozpuštěným máslem? To je odměna, kterou si zasloužíte!

Článek

Pokud chcete mít doma ta nejlepší povidla, není nic jednoduššího než zkusit vlastní výrobu. Máte totiž jistotu, že budou opravdová, nebudou přibarvená ani vylepšená něčím, co vám zajistí, že vydrží ve spíži 50 let. Do povidel se na rozdíl od marmelád a džemů nepřidává cukr. Nejlepší je použít na ně švestky, které mají za sebou první noční mrazy, obsahují tak vyšší přirozený obsah cukru. Dost teorie, pojďte s námi na dokonalé taštičky s povidly...

Bramborové taštičky s povidly

Na 4 porce budete potřebovat: 800 g ve slupce uvařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, špetku soli. Na dohotovení:150 g švestkových povidel, 200 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 100 g másla

Postup: Brambory nastrouhejte na jemném struhadle a v míse je důkladně propracujte s vejci, moukou a špetkou soli. Z těsta pak na pomoučeném vále vyválejte placku a pomocí vykrajovátka nebo malé skleničky vykrajujte kolečka. Doprostřed každého dejte trochu povidel, přehněte a okraje k sobě pevně přimáčkněte. Vkládejte je do vroucí vody a vařte je 7 minut. Pak je děrovačkou vyberte z vody. Na talíři je podávejte posypané cukrem, mletými ořechy a přelité rozpuštěným máslem.

Tip: Taštičky chutnají skvěle i posypané strouhaným perníkem nebo osmaženou strouhankou. A pokud byste potřebovali další tipy na sladké, tady jsou třeba hruškové koláče nebo dobroty ze švestek.

Co dobrého děláte z povidel vy? Podělte se s námi o vaše recepty!

Reklama

Související témata:

Načítám