Hlavní obsah
3,0
(67)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tento jednoduchý dezert do skleničky se může stát hvězdou i vaší sváteční tabule. Lehký šlehačkový krém v kombinaci s vaječným koňakem si zamilujete!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 skleničky
  • 300 ml vaječného likéru
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 ks perníčků
  • 1 špetka skořice
Článek

Postup

01.

Smetanu, mascarpone i vaječný likér mějte před přípravou v chladničce. Nejprve vyšlehejte tučnou šlehačku s vanilkovým cukrem a dejte ji zatím stranou.

02.

V jiné míse velmi krátce prošlehejte mascarpone se 150 ml vaječného likéru a moučkovým cukrem tak, aby směs lehce zřídla. 

03.

Nyní už lžící postupně jemně vmíchejte vyšlehanou šlehačku do mascarpone směsi, vznikne nadýchaný krém. 

04.

Krém přendejte do cukrářského sáčku, ustřihněte špičku a nastříkejte na dno menších skleniček, zalijte troškou vaječného koňaku a pak zas nastříkejte vrstvu krému. Naplněnou skleničku ozdobte troškou skořice a třeba ozdobeným perníčkem. 

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Skleničky s dezertem můžete rovnou podávat, nebo si je připravit dopředu a ponechat v lednici. A tímhle cheesecakem s vaječným koňakem uctíte i chlapy.

Reklama

Načítám