Hlavní obsah
2,9
(276)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškot s pudinkovým máslovým krémem a šlehačkou si zamilujete!

1 hod.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 5 ks vejce
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 lžíce horké vody
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
Pudinkový krém
  • 2 hrnky mléka
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 125 ml vaječného likéru
  • 250 g másla
Smetanový krém
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 1 lžíce cukru moučka
K podávání
  • 50 g hořké strouhané čokolády
  • 2 lžíce vaječného likéru
Článek

Postup

01.

Připravte pudinkový krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustou kaši, přikryjte folií a nechte zchladnout. Po prochladnutí do ní zašlehejte vaječný koňak a postupně zašlehejte máslo. 

02.

Na těsto ušlehejte žloutky s cukrem, horkou vodou a olejem do pěny, do které přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto natřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 180 stupňů. 

03.

Po vychladnutí plát těsta potřete pudinkovým krémem, uhlaďte a nechte v chladu trochu ztuhnout. Smetanu ke šlehání ušlehejte se ztužovačem, postupně přimíchejte zakysanou smetanu a podle chuti oslaďte cukrem. 

04.

Smetanový krém natřete na vychlazený plát těsta s pudinkovým krémem, posypte strouhanou čokoládou a pokapejte vaječným koňakem dle chuti. Nechte ztuhnout a krájejte na řezy.

05.

Reklama

Načítám