Hlavní obsah
3,5
(59)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Slovenská sestřenice českého karbanátku se připravuje téměř stejně, nakonec se ale ještě obaluje ve strouhance.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřového mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrsti strouhanky
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Do velké mísy dejte mleté maso (nejlepší je plec), přidejte dvě lžíce ledové vody a dobře propracujte rukou. Nechte chvíli stranou.

02.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k masu. Do mísy prolisujte česnek, přisypte nadrobno nakrájenou petrželku, přidejte vejce, hořčici, sůl a pepř a řádně promíchejte lžící. Až se směs spojí, odložte lžíci a maso ještě jednou pořádně rukou propracujte.

03.

Rozpalte troubu na 200 stupňů, pekáček vyložte papírem na pečení a potřete lžící oleje. Na talíř nasypte strouhanku.

04.

Z masové směsi odeberte menší hrst, vytvarujte plošší placku velkou asi jako dlaň a ze všech stran ji obalte v strouhance. Pokračujte, až spotřebujete všechno maso. Hotové fašírky na plechu pokapejte lžící oleje (ideální je olej v rozprašovači) a dejte péct. Pečte půl hodiny, poté stáhněte plamen na 180 stupňů a pečte ještě asi 20 minut, až povrch zezlátne a fašírky jsou propečené.

05.

Podávejte s hebkou bramborovou kaší a čerstvým listovým salátem nebo kyselou okurkou.

Můj tip: Fašírky jsou skvělé i na druhý den s čerstvým chlebem, třeba jako pořádná svačina na výlet.

Máte rádi pochoutky z mletého masa?

Reklama

Související témata:

Načítám