Hlavní obsah
3,9
(16)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Malé kousky skvělého hovězího ve voňavé omáčce ledabyle trčí do všech stran, na nich se roztéká kousek dobrého sýra a dílo korunuje houska opečená dokřupava... Kdo by odolal? Recept pochází z USA, a pokud kečup při vaření nepoužíváte, tady ctěte původní recepturu. Zkuste to a uvidíte proč. Potřebujete jenom pár ingrediencí a půlhodinku času.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Masová směs
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 8 lžic kečupu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na dokončení
  • 4 plátky vyzrálého čedaru
  • 4 ks bulek
Článek

Postup

01.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostky. Do hlubší pánve vlijte olej a cibuli na něm krátce opečte. Přidejte mleté maso a pořádně rozbijte všechny hrudky – nejlépe to jde vidličkou. Osolte, opepřete a opečte do hnědé barvy.

02.

Pokud maso pustí příliš tuku, část odeberte. K opečenému masu pak přidejte rozetřený česnek, kečup, hořčici a worcesterskou omáčku. Pořádně promíchejte a duste asi 15 minut do zhoustnutí.

03.

V mezičase rozpalte gril. Hamburgerové housky rozřízněte a na spodní část navršte hotovou masovou směs. Na ni položte plátek sýra a krátce zapečte pod grilem. Na plech přidejte i vršky housek, křupavé jsou chutnější. Podávejte s čerstvou nebo naloženou zeleninou.

Náš tip: Místo kečupu můžete použít i rajčatovou passatu. V tom případě přidejte navíc lžičku hnědého cukru a lžíci BBQ omáčky.

Láká vás klasická americká rychlovka? Jestli ji chcete dovést k dokonalosti, upečte si k ní vynikající burgerové housky.

Související témata:

Načítám