Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Lehký pokrm k venkovnímu posezení. Usmažte bezové květy v těstíčku ovoněném česnekem!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks bezového květu
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 ml mléka
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst hladké mouky
    1
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 dl oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květy dejte do velké mísy s vodou, abyste se zbavili případného drobného hmyzu. Pak je nechte okapat a oschnout. Mezitím připravte těstíčko. Vejce rozšlehejte s mlékem a postupně přidávejte mouku tak, aby vzniklo těsto konzistencí o něco hustější než palačinkové. Mírně ho osolte.

02.

Květy namáčejte do těstíčka, chytněte za stopku a vložte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte je dozlatova a pak je skládejte na talíř s papírovými ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte se zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s prolisovanými stroužky česneku, osolili, opepřili a dochutili bylinkami.

Tip

Květy bezinek můžete připravit i nasladko. Po usmažení je dochuťte moučkovým cukrem smíchaným se zakysanou smetanou.

V našem dalším článku se dozvíte, co ještě si můžete z květů černého bezu připravit.

Související témata:

Načítám