Hlavní obsah

Svatba: nejkrásnější snubní prstýnky

Foto: Thinkstock

Správný výběr prstýnků je důležitýFoto: Thinkstock

Reklama

Svatební zvony zní nejčastěji koncem jara a začátkem léta. A ke svatbám neodmyslitelně patří snubní prstýnky. Vybíráte i vy ten nejkrásnější? Pak pro vás máme žhavé tipy na trendy prstýnky a pár rad, jak a podle čeho je vybírat.

Článek

I když mnoho párů žije na psí knížku, snubními a zásnubními prstýnky se zdobí. Je to symbol, kterým muž ženě slibuje lásku a dává jí na vědomí, že si jí váží. Prstýnky se vybírají podle vkusu a finančních možností. Ale nezanedbatelnou roli při výběru hraje i tvar ruky, délka prstů a styl oblékání, i když ten se v toku let může změnit.

Trendy podle odborníka

Jaké současné trendy jsou ve snubních prstenech jsme se zeptali majitelky zlatnictví Šperky Jitka Kudláčková. „Budoucí novomanželky požadují spíše zdobnější prsteny s brilianty, ve velké míře dávají přednost bílému zlatu. Velkým hitem jsou barevné kombinace, tj. bílé a červené zlato s brilianty. Muži upřednostňují klasické tvary, požadují jednoduché prsteny v lesklém nebo matném provedení. Takže dobrým kompromisem bývá, že stejné provedení prstenu má žena s briliantem a muž bez něj.

Stále jsou v kurzu i klasické hladké kroužky. Ostatně my máme v nabídce design prstenů rozdělený do kategorií classic, trend a exclusive, název napovídá, co může klient očekávat. Dost často si páry přejí vlastnit originál a v dílně se tvoří prsten přesně podle jejich představ, vyvzorovaný prsten potom víc vyjadřuje osobnost člověka. Ale na to je potřeba samozřejmě víc času minimálně 3 6 týdnů podle náročnosti,“ říká Jitka Kudláčková.

Foto: Thinkstock

Na rozdíl od mužů mají ženy rády kamínkyFoto: Thinkstock

Jak drahý

Hodnota pořizovaného prstýnku úměrně stoupá s věkem snoubenců. Velmi mladé páry dávají přednost prstýnkům z oceli a nechávají si vyrývat symbolická slova např. love, heart nebo kreslené srdce apod. Jsou to velmi kreativní záležitosti a často se obdarovávají prstýnky právě i bez obřadu, aby okolí ukázali, že patří k sobě. Naopak k nejdražším prstenům patří samozřejmě ty s briliantem a z platiny.

Matný nebo lesklý kov

Zajímá vás, jestli je odolnější a víc vydrží lesklý nebo matný kov?Jitka Kudláčková nám řekla, že lesklý povrch se stává nošením matnějším a naopak matný povrch se nošením zase leští. Každopádně doporučujeme pravidelný servis, při kterém se povrch znovu obnoví do původní kvality. Nechejte jednou za čas své prsteny vyčistit, aby opět zazářily v plné kráse.

Prsten podle ruky

Necháte-li stranou finanční stránku, je velmi důležité, aby prsten ladil s rukou a konvenoval s osobností. Rozhodně příliš široké prsteny nejsou vhodné v případě krátkých prstů, nevypadá to pěkně. A i když chce snoubenec demonstrovat svou bonitu, drobné ruce sluší úzké jemné prsteny, o to může mít nevěsta větší nebo víc vsazených kamenů.

Vztah zpečetěný prstenem by měl být na celý život, nebo aspoň na velkou část života. Ale prsten se může k výročím vztahu obměňovat, podle toho jak se rozvíjí osobnost a styl majitelky. Navíc které ženě neudělá radost, když dostane prsten a proč ne zrovna nový snubní.

A co vy, máte pořád stejný prsten, nebo už jste byla obdarovaná novým?

Reklama

Související témata:

Načítám