Hlavní obsah

Souboj pohlaví: V čem jsou ženy lepší než muži?

Foto: Thinkstock

Možná je skvělý manažer, ale děti a domácnost zorganizujete vy určitě lépeFoto: Thinkstock

Reklama

V některých věcech jsou muži prostě lepší. Většinou lépe čtou v mapách, zvládají technické zapeklitosti, mají větší sílu a podobně. Ale doženete je jinde. V tomhle jsou totiž lepší ženy!

Článek

Výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo, ale většinou platí, že poličku na stěnu lépe a snáz přivrtá váš muž než vy. Když je potřeba doplnit olej do auta, nejspíš si také poradí lépe než vy. Ale vy ty body zase doženete jinde. Třeba v těchto třech věcech, v nichž mají ženy navrch.

Ach ty děti

Váš partner je možná výborný manažer, má na starosti desítky podřízených, vede náročná jednání, jeho diář praská ve švech, přesto všechno zvládá. Má v tom totiž systém a umí si svůj čas zorganizovat.

Škoda, že stejné umění nedokáže praktikovat i na organizaci času a věcí, které se týkají vašich dětí. „Můj muž má ve firmě na starosti obchodování snad s půlkou světa, v hlavě udrží strašnou spoustu informací, ale zaboha si nedokáže zapamatovat, který den má náš syn trénink fotbalu. Dvakrát jsem ho prosila, aby ho tam odvezl, dvakrát na to zapomněl,“ směje se šestatřicetiletá Martina.

Manžel třiatřicetileté Katky je také pracovně velmi úspěšný, ale jakmile překročí práh mateřské školky, kam chodí jeho synek, mění se v bezradného nešťastníka. „S vypětím všech sil pozná ve změti dětí to své a na pokraji zhroucení ho přivede domů. Že mu ale oblékl bundu jiného dítka, na hlavě má růžovou čepici holčičky, která má skříňku vedle něj, a na noze má stále bačkory, to už jde mimo něj,“ popisuje Katka.

Foto: Thinkstock

Muži děti zabaví, ale než je pustíte ven, zkontrolujte, zda jim obuli botičkyFoto: Thinkstock

Pomocníci za všechny peníze

Jsou muži, kteří se do chodu domácnosti nikdy nezapojují, jen letmý dotek vysavače by je nejspíš zabil. Leckteří muži ale své ženě v domácnosti alespoň občas rádi pomohou, ovšem dost často přijde jejich snaha tak nějak vniveč.

„Můj muž třeba jednou navrhl, že utře prach, samozřejmě jsem nadšeně souhlasila. Pak jsem si ale všimla, že horní poličky utřené nejsou. Něžně jsem se ho zeptala, jestli na ně náhodou nezapomněl, ale bylo mi řečeno, že horní police neutíral, protože na ně přece není vidět. A myslel to úplně vážně. Nechtěl to odfláknout, prostě doopravdy myslel, že se uklízí jen to, co je vidět,“ vypráví třicetiletá Saša.

Podobně zmatený v oblasti úklidu domácnosti je i partner čtyřiatřicetileté Petry. „Nedávno se mě ptal, jestli nechci s něčím pomoct. Tak jsem ho poprosila, zda by neumyl vanu. V tu chvíli se na mě podíval jako na blázna a začal se smát. Myslel, že si z něj utahuju, protože vana se přece nemyje, protože ji dle jeho logiky čistíme pokaždé, když se sprchujeme,“ líčí Petra.

Foto: Thinkstock

V oblasti úklidu pánové také moc nevynikají, ale snaha pomoct se přece jen ceníFoto: Thinkstock

„Nepodstatné“ detaily

Muži na svět nahlíží tak nějak globálně, detaily přehlížejí. Nejsou podle nich podstatné. Leckdy je to samozřejmě pravda, protože je asi opravdu jedno, zda je vaše nové tričko blankytně modré nebo tyrkysové. Ale některé detaily přece jen důležité jsou, i když se to mužům tak nezdá.

„Můj tchán takhle třeba koupil chalupu, která je moc krásná, stavebně v pořádku, prostě příjemné místo na odpočinek. Jen si bohužel tchán tak nějak nevšiml, že do kuchyně není zavedena voda. On nevaří ani nemyje nádobí, takže mu logicky tenhle detail prostě unikl,“ vypráví třiatřicetiletá Lenka.

A v čem jste vy lepší než váš partner?

Reklama

Načítám