Hlavní obsah

Souboj receptů: Bleskové dezerty z jahod

Foto: Mona Martinů

Natalie a Denisa při výrobě dezertů vsadily na eleganci a kvalitní surovinyFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honí vás chuť na sladké, ale nechce se vám péct žádné složité dezerty? S následujícími recepty se o žádnou dobrotu neochudíte, ale v kuchyni přitom nestrávíte více než 10 minut, no není to paráda?

Článek

Protože už jsou k dostání první české jahody a protože ne všichni v redakci rádi tráví dlouhý čas vařením (ale mlsní jsme přitom všichni), zadáním dnešního souboje receptů bylo vytvořit moučník z čerstvých jahod, který se nepečea je během chvilky hotový. Jak elegantně se s tím naše redaktorky Denisa a Natalie popraly, posuďte sami!

Jahodové tiramisu podle Natalie

Na 6 porcí potřebujete: 2 vejce o pokojové teplotě, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 70 ml mandlového likéru, 500 g mascarpone, 400 g jahod, 14 cukrářských piškotů

Foto: Mona Martinů

Aby byl krém do tiramisu opravdu lehoučký, přidala do něj Natalie ještě sníh z bílkůFoto: Mona Martinů

Postup: Žloutky utřete s oběma cukry, přidejte mascarpone a opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh. Jahody omyjte, nakrájejte na plátky a pár si jich nechte stranou na ozdobu. Dno skleněné misky vyložte polovinou piškotů, zakapejte je mandlovým likérem a pokryjte polovinou jahod i krému z mascarpone. Totéž zopakujte se zbylými piškoty, likérem, jahodami a krémem. Ozdobte jahodami a podávejte buď hned, nebo po odležení v chladnici – dezert chutná lépe, když piškoty nasáknou chutí jahod, mandlového likéru a mascarpone.

Lehký jahodový pohár podle Denisy

Na 6 porcí potřebujete: 250 g jahod, 500 g mascarpone, 180 ml smetany ke šlehání, mandlový extrakt, 100 cukru krupice, ovesné sušenky

Foto: Mona Martinů

Vynikající jemný krém, voňavé jahody a křupavé sušenky, prostě dokonalý letní dezert!Foto: Mona Martinů

Postup:Ušlehejte šlehačku a smíchejte ji s mascarpone, cukrem a pár kapkami mandlového extraktu. Dále nastrouhejte ovesné sušenky a nakrájejte jahody na plátky. Do skleniček dejte prvně na dno krém, pak jahody a vršek posypejte nastrouhanými sušenkami.

Také máte rádi podobné bleskovky s čerstvým ovocem?

Reklama

Načítám